En directe

Fabricació Pròpia

ACTUALITAT

POLÍTICA

SOCIETAT

Violant Cervera, consellera de Drets Socials: "La xifra de refugiats ucraïnesos als albergs de Catalunya augmentarà"

Des de la conselleria, exposen que la millor manera d'ajudar-los és regularitzant la seva situació administrativa

4 març 2022

Redacció

Comparteix

A Catalunya hi ha 164 persones ucraïneses a la Xarxa d'Albergs, segons les últimes dades. La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha apuntat en una entrevista a Ràdio Estel que "aquesta xifra augmentarà i davant la situació el govern està disposat a valorar tots els escenaris". Cervera ha recalcat que "és una situació molt complexa perquè encara no sabem de quin volum de persones estem parlant, ni tampoc dels ajuts que disposem".

Violant Cervera, consellera de Drets Socials
Violant Cervera, consellera de Drets Socials

La guerra a Ucraïna està provocant l'èxode més grans de refugiats en 75 anys al continent. Per ara, ja són més d'un milió les persones que han fugit del país segons les Nacions Unides, tot i que es calcula que s'arribarà als 4 milions. Violant Cervera ha assenyalat la importància de regularitzar la situació administrativa dels refugiats, i que se'ls hi accelerin els permisos de treball perquè visquin amb les màximes condicions. Ja que, segons ha apuntat la mateixa consellera, "és la principal ajuda que els hi podem donar".

"Catalunya està disposada a acollir"

Cervera ha insistit que "la xarxa d'albergs no és un lloc per viure", i que "és la primera acollida d'emergència". La consellera ha valorat la tradició de voluntariat que hi ha al territori, i ha reiterat que "Catalunya està disposada a acollir". En coordinació amb el consolat, el departament de Drets Socials ha ofert allotjament a Barcelona, Coma-ruga; Vic i l'Espluga de Francolí. El Consolat ha manifestat que un total de 253 persones podrien acollir-se a aquest servei.

Fons Next Generation
A Catalunya finalment arribaran els fons europeus Next Generation, reivindicats des de fa molt temps. La conselleria de Drets Socials rebrà 1.000 milions d'euros, uns diners que suposen un canvi molt important en el marge d'ajuda.

D'aquests, 640 milions es destinaran en polítiques d'habitatges, i es preveu que aquest paquet d'estímuls permeti rehabilitar 65.000 habitatges a Catalunya abans del 2026. La consellera ha aclarit que "els fons no solucionaran tots els problemes, però canviaran la imatge de l'habitatge a Catalunya".

Violant Cervera, consellera de Drets Socials

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

Violant Cervera, consellera de Drets Socials, exposa que "la llei estatal d'habitatge està molt mal finançada” i que no aporta els recursos necessaris per fer front a l'emergència habitacional

Cervera ha anunciat que el Govern portarà la llei estatal d'habitatge al Tribunal Constitucional, previ dictamen al Consell de Garanties Estatutàries, si no es modifica el seu redactat durant el tràmit parlamentari.

5 novembre 2021

Redacció