En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Administracions i Església signen l'Aliança per Roma

S’ha presentat aquest divendres, al costat de la Basílica de Sant Joan del Laterà de Roma, el Fons Jesús Obrer Diví, una donació inicial d’un…

12 juny 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
S’ha presentat aquest divendres, al costat de la Basílica de Sant Joan del Laterà de Roma, el Fons Jesús Obrer Diví, una donació inicial d’un milió d’euros amb la qual el Papa es posa al costat de les famílies més necessitades. El també anomenat protocol d'entesa "Aliança per Roma" s’ha signat al Vicariat de la capital italiana, amb la presència de Nicola Zingaretti, president de la Regió del Lazio, Virginia Raggi, alcaldessa de la ciutat, i el mateix vicari de l’Església local, Angelo De Donatis. Unes 1.800 famílies rebran ajuda per sortir de la pobresa.  Davant els greus danys econòmics a causa de la crisi sel coronavirus, el Sant Pare i la diòcesi de Roma estenen una mà als nombrosos treballadors que ja no tenen ingressos. El pontífex vol donar així suport "als qui corren el risc de ser exclosos de la protecció institucional i que necessiten una ajuda que els acompanyi, fins que puguin tornar a caminar de manera autònoma".
Angelo De Donatis ha destacat que aquest fons alimentarà exemples de solidaritat. "Roma ha tingut sempre aquesta capacitat d’acollida, d’inclusió. Per tant, jo diria que aquest gest pot anar en sintonia amb tot un estil que ja existeix", ha comentat. Igualment el cardenal ha expressat el seu desig "que es multipliquin aquests diners compartits perquè, si el fons és més ric, s’ampliarà el cercle". Finalment ha destacat que, "de vegades, n’hi ha prou amb un bon exemple perquè altres hi vagin al darrere". A l'assignació inicial  d'un milió d'euros, la regió del Lazio i l’Ajuntament de Roma s’han adherit amb mig milió. No obstant això, l'objectiu és augmentar el fons amb altres contribucions i campanyes de solidaritat, i així donar suport a les llars que, a causa de l'emergència del Covid-19, no poden mantenir un nivell de vida digne i acceptable. No es tracta d'una forma d'assistència, sinó d'ajuda i proximitat per a un camí de promoció social, perquè tots puguin ser protagonistes del renaixement de la comunitat.
El Sant Pare recorda que “aquest fons vol ser un signe capaç d’animar totes les persones de bona voluntat a oferir un gest concret d'inclusió, especialment per a aquells que busquen consol, esperança i reconeixement dels seus propis drets". Les famílies que no puguin beneficiar-se del Fons "Jesús Obrer Diví" seran enviades a altres iniciatives impulsades per la diòcesi de Roma per  a l'emergència del Covid-19. Són projectes que han permès distribuir l'ajuda alimentària a 20.000 llars mitjançant l'activació de 132 punts territorials de distribució.
Nomenament de dues dones
El Papa ha nomenat la professora de dret econòmic i vicerectora de la Universitat Catòlica del Sagrat Cor Antonella Sciarrone Alibrandi, de 55 anys, membre de l'Autoritat d'Intel·ligència Financera, la institució de la Santa Seu per a la lluita contra el blanqueig de diners i el finançament del terrorisme. A més, Francesc ha designat una alda dona, Raffaella Vincenti, cap de la Biblioteca Vaticana. Antonella Sciarrone Alibrandi, nascuda a Milà el 2 de maig de 1965, forma part també del Col·legi d'Advocats de Milà, presideix l'Associació de Professors de Dret Econòmic i és integrant de la Unió de Juristes Catòlics.
L'Autoritat d'Intel·ligència Financera, creada per Benet XVI el 2010, ha tingut una consolidació del seu mandat institucional amb el Papa Francesc. En el terreny internacional, el 2013 la FIA va ser admesa en el Grup Egmont, el fòrum mundial que reuneix actualment les dependències d'intel·ligència financera de 152 països i jurisdiccions. En aquest context, s'intercanvien normes i bones pràctiques de col·laboració i intercanvi d'informació a nivell internacional.

Missa de Corpus a la Basílica Vaticana, diumenge al matí

I destaquem finalment que el Papa Francesc presidirà la Missa de la solemnitat del Corpus Christi, aquest diumenge a l'Altar de la Càtedra davant la presència d'uns cinquanta fidels. Al final de la celebració, tindrà lloc l'exposició de el Santíssim Sagrament i la benedicció eucarística. L’Eucaristia començarà a tres quarts de deu del matí i reproduirà les dinàmiques litúrgiques i devocionals de les misses diàries celebrades a la capella de la Casa Santa Marta, amb transmissió en directe per streaming, entre el 9 de març i el 17 de maig passat, durant el període del confinament pel coronavirus, setmanes en què les celebracions amb el poble no eren possibles a Itàlia, com tampoc a Espanya i en altres països a causa de la quarantena.

Es pot escoltar AQUÍ (minut 23') l'última edició de DIARI DEL PAPA

Més actualitat

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció