En directe

Sense distància

ESGLÉSIA MÓN

AEN ajudarà 1.000 seminaristes en honor al sacerdot assassinat a Normandia

"Formar sacerdots ben preparats és una arma potent contra el fonamentalisme", ha explicat Alessandro Monteduro, director de la secció italiana de la fundació Ajuda a…

9 agost 2016

AICA

Comparteix

"Formar sacerdots ben preparats és una arma potent contra el fonamentalisme", ha explicat Alessandro Monteduro, director de la secció italiana de la fundació Ajuda a l'Església Necessitada (AEN).

Aquesta fundació ha llançat una campanya extraordinària per sostenir els estudis de mil seminaristes de 21 diòcesis d'arreu del món en honor al pare Jacques Hamel, assassinat el 26 de juliol per dos terroristes de l'Estat Islàmic mentre celebrava missa a l'església de Saint-Etienne-du-Rouvray, a Normandia (França). Els seminaristes són de diòcesis africanes, de l'Europa oriental, Amèrica Llatina i Àsia.

"El suport a la formació de nous sacerdots és una resposta concreta al fonamentalisme, perquè sobretot en els països on l'amenaça extremista és més present, els ministres de Déu han de posseir els instruments adients per promoure el diàleg i contribuir a una coexistència pacífica entre tots els grups religiosos i posar fre als conflictes", ha dit Monteduro.

Segons el director de la secció italiana d'AEN, s'ha escollit els seminaris "que tenien més necessitat d'ajuda, per permetre rebre més estudiants i formar el que nosaltres considerem els 'nous soldats de la fe'".

A moltes de les àrees més pobres i de les terres de persecució, hi ha un gran nombre de joves que volen ser sacerdots. L'Església és la primera a promoure el diàleg religiós, recorda AEN, per la qual cosa ha de poder oferir als joves valors alternatius a la violència. En aquest sentit, la contribució de les escoles catòliques és fonamental per difondre, també fora de la comunitat cristiana, els valors de la pau i el respecte recíproc.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció