En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

AEN ajudarà 1.000 seminaristes en honor al sacerdot assassinat a Normandia

"Formar sacerdots ben preparats és una arma potent contra el fonamentalisme", ha explicat Alessandro Monteduro, director de la secció italiana de la fundació Ajuda a…

9 agost 2016

AICA

Comparteix

"Formar sacerdots ben preparats és una arma potent contra el fonamentalisme", ha explicat Alessandro Monteduro, director de la secció italiana de la fundació Ajuda a l'Església Necessitada (AEN).

Aquesta fundació ha llançat una campanya extraordinària per sostenir els estudis de mil seminaristes de 21 diòcesis d'arreu del món en honor al pare Jacques Hamel, assassinat el 26 de juliol per dos terroristes de l'Estat Islàmic mentre celebrava missa a l'església de Saint-Etienne-du-Rouvray, a Normandia (França). Els seminaristes són de diòcesis africanes, de l'Europa oriental, Amèrica Llatina i Àsia.

"El suport a la formació de nous sacerdots és una resposta concreta al fonamentalisme, perquè sobretot en els països on l'amenaça extremista és més present, els ministres de Déu han de posseir els instruments adients per promoure el diàleg i contribuir a una coexistència pacífica entre tots els grups religiosos i posar fre als conflictes", ha dit Monteduro.

Segons el director de la secció italiana d'AEN, s'ha escollit els seminaris "que tenien més necessitat d'ajuda, per permetre rebre més estudiants i formar el que nosaltres considerem els 'nous soldats de la fe'".

A moltes de les àrees més pobres i de les terres de persecució, hi ha un gran nombre de joves que volen ser sacerdots. L'Església és la primera a promoure el diàleg religiós, recorda AEN, per la qual cosa ha de poder oferir als joves valors alternatius a la violència. En aquest sentit, la contribució de les escoles catòliques és fonamental per difondre, també fora de la comunitat cristiana, els valors de la pau i el respecte recíproc.

Més actualitat

ABUSOS SEXUALS

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Associació ALMA: "El sistema de seguiment i protecció a la violència de gènere VioGén no funciona"

Logo de VioGén, l'algoritmo que calcula el risc que una dona pateixi violència masclista

El cofundador i secretari de l'associació espanyola d'atenció a les víctimes de violència masclista, Gregorio Gómez Mata, defensa que l'educació és fonamental per revertir la situació

7 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023