En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

AEN ajudarà 1.000 seminaristes en honor al sacerdot assassinat a Normandia

"Formar sacerdots ben preparats és una arma potent contra el fonamentalisme", ha explicat Alessandro Monteduro, director de la secció italiana de la fundació Ajuda a…

9 agost 2016

AICA

Comparteix

"Formar sacerdots ben preparats és una arma potent contra el fonamentalisme", ha explicat Alessandro Monteduro, director de la secció italiana de la fundació Ajuda a l'Església Necessitada (AEN).

Aquesta fundació ha llançat una campanya extraordinària per sostenir els estudis de mil seminaristes de 21 diòcesis d'arreu del món en honor al pare Jacques Hamel, assassinat el 26 de juliol per dos terroristes de l'Estat Islàmic mentre celebrava missa a l'església de Saint-Etienne-du-Rouvray, a Normandia (França). Els seminaristes són de diòcesis africanes, de l'Europa oriental, Amèrica Llatina i Àsia.

"El suport a la formació de nous sacerdots és una resposta concreta al fonamentalisme, perquè sobretot en els països on l'amenaça extremista és més present, els ministres de Déu han de posseir els instruments adients per promoure el diàleg i contribuir a una coexistència pacífica entre tots els grups religiosos i posar fre als conflictes", ha dit Monteduro.

Segons el director de la secció italiana d'AEN, s'ha escollit els seminaris "que tenien més necessitat d'ajuda, per permetre rebre més estudiants i formar el que nosaltres considerem els 'nous soldats de la fe'".

A moltes de les àrees més pobres i de les terres de persecució, hi ha un gran nombre de joves que volen ser sacerdots. L'Església és la primera a promoure el diàleg religiós, recorda AEN, per la qual cosa ha de poder oferir als joves valors alternatius a la violència. En aquest sentit, la contribució de les escoles catòliques és fonamental per difondre, també fora de la comunitat cristiana, els valors de la pau i el respecte recíproc.

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció