En directe

La Missa de cada dia

ESGLÉSIA MÓN

AEN ajudarà 1.000 seminaristes en honor al sacerdot assassinat a Normandia

"Formar sacerdots ben preparats és una arma potent contra el fonamentalisme", ha explicat Alessandro Monteduro, director de la secció italiana de la fundació Ajuda a…

9 agost 2016

AICA

Comparteix

"Formar sacerdots ben preparats és una arma potent contra el fonamentalisme", ha explicat Alessandro Monteduro, director de la secció italiana de la fundació Ajuda a l'Església Necessitada (AEN).

Aquesta fundació ha llançat una campanya extraordinària per sostenir els estudis de mil seminaristes de 21 diòcesis d'arreu del món en honor al pare Jacques Hamel, assassinat el 26 de juliol per dos terroristes de l'Estat Islàmic mentre celebrava missa a l'església de Saint-Etienne-du-Rouvray, a Normandia (França). Els seminaristes són de diòcesis africanes, de l'Europa oriental, Amèrica Llatina i Àsia.

"El suport a la formació de nous sacerdots és una resposta concreta al fonamentalisme, perquè sobretot en els països on l'amenaça extremista és més present, els ministres de Déu han de posseir els instruments adients per promoure el diàleg i contribuir a una coexistència pacífica entre tots els grups religiosos i posar fre als conflictes", ha dit Monteduro.

Segons el director de la secció italiana d'AEN, s'ha escollit els seminaris "que tenien més necessitat d'ajuda, per permetre rebre més estudiants i formar el que nosaltres considerem els 'nous soldats de la fe'".

A moltes de les àrees més pobres i de les terres de persecució, hi ha un gran nombre de joves que volen ser sacerdots. L'Església és la primera a promoure el diàleg religiós, recorda AEN, per la qual cosa ha de poder oferir als joves valors alternatius a la violència. En aquest sentit, la contribució de les escoles catòliques és fonamental per difondre, també fora de la comunitat cristiana, els valors de la pau i el respecte recíproc.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció