En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

“Agrairem sempre a tota la gent que ens va venir a ajudar”

El dimarts 22 d’octubre el poble de l’Espluga de Francolí es va veure afectat pels forts aiguats que va patir Catalunya. En aquest mateix municipi,…

5 novembre 2019

Comparteix
El dimarts 22 d’octubre el poble de l’Espluga de Francolí es va veure afectat pels forts aiguats que va patir Catalunya. En aquest mateix municipi, el Celler Mas Rendé Masdéu és on tenia la seva seu, que va ser derruït per la força del riu Francolí. La seva propietària, Mariona Rendé va aconseguir recuperar ampolles de sota el fang amb l’ajuda dels veïns de la zona. 
 
En declaracions a Ràdio Estel, Rendé ha assegurat que “malgrat tot, l’Espluga vol agrair a les persones voluntàries que el han ajudat tot just fa 15 dies”. Tal com ha explicat la propietaria del Celler, “els veïns del municipi qüestionen que amb un  pla d’acció de neteja del riu es podria haver evitat la catàstrofe”. Mariona Rendé ha afirmat que “el dubte que ens quedarà tota la vida es si el riu hagués estat més net potser hagués deixat l’edifici, com en la riuada de l’any 1994, que van haver uns aiguats molt forts i van prendre tot el que hi havia dins, però l’edifici el va respectar, perquè el riu estava en aquell moment molt net”.
 
Amb motiu de la celebració del 25è aniversari de Ràdio Estel, el president Quim Torra va afirmar a l’emissora que el govern català presentaria un pla de govern per tota la zona afectada, però que tal com ha explicat Mariona Rendé,no tenen constància d’aquesta proposta del president i, d’altra banda,  ha reclamat “agilitat amb els tràmits i agilitat al govern per anomenar zona catastròfica”. 
Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció