En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“Això no és per sempre, però usar mascaretes encara és important”

Les fases de desescalada proposades pel govern de Pedro Sánchez i la proposta de l’executiu català han estat temes d’anàlisi aquest dijous en el programa…

7 maig 2020

Redacció

Comparteix
Les fases de desescalada proposades pel govern de Pedro Sánchez i la proposta de l’executiu català han estat temes d’anàlisi aquest dijous en el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel. Salvador Maxip, metge, investigador i professor d'estudis de Ciències de la Salut a la Universitat Oberta de Catalunya, ha assegurat que, “tal i com s’està fent a Catalunya, és bona idea per evitar rebrots”. Segons el doctor, “el desconfinament s’ha de fer de forma ordenada i amb seny i, a les imatges d’aquests dies, n’hi ha hagut”. Per controlar el possible rebrot que molts especialistes esperen, l’investigador ha destacat que “començar a aplicar molts tests, aïllar les persones i controlar el virus es la solució”.
Darrerament s’està parlant molt dels tests massius per controlar la pandèmia. Com ha explicat Macip, “cada test té les seves propietats, i els PCR ens ajuden a controlar els rebrots”. Igualment ha comentat que “també els tests serològics són bons per saber qui es resistent al virus i està inmnuitzat, però és millor concentrar-se en els PCR”. Pel que fa al futur que ens espera, Macip ha assegurat que “no podem estar confinats tota la vida, però no ens podem relaxar, sinó que cal sortir de casa però amb les mesures adients”. De tota manera, ha aclarit que “això no durarà per sempre, però usar mascaretes encara és important”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció