En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Ajuda a l'Església Necessitada diu que el problema de Nigèria és que "alguns volen imposar l'Islam sota amenaces"

La situació de conflicte i actes terroristes de Boko Haram a Nigèria ha estat aquest dimecres el tema del Mirador de l’actualitat, dins el programa…

9 juliol 2014

Redacció

Comparteix

La situació de conflicte i actes terroristes de Boko Haram a Nigèria ha estat aquest dimecres el tema del Mirador de l’actualitat, dins el programa El primer cafè de Ràdio Estel. Recordem que, al nord-est d’aquest país, el més gran de l’Àfrica, morien assassinades ara fa 10 dies almenys 54 persones en atacs contra diverses esglésies. Les accions, atribuïds al grup islamista Boko Haram, es van cometre en quatre petites localitats properes a Chibok, la ciutat on havien estat segrestades dues-centes noies a la seva escola a l’abril passat. Amb aquest nou atac, Boko Haram intensifica una espiral de violència que ha provocat 3.000 morts en el que portem d’any i 12.000 des del 2009. La delegada d’Ajuda a l’Església Necessitada a Barcelona, Ariadna Blanco, ha dit que hi ha un problema de fons, que és “la voluntat que tenen una part dels musulmans d’imposar la sharia o llei islàmica, que comporta coaccions, amenaces i lapidacions”. En altres paraules, segons la responsable de l'entitat pontifícia, "alguns pretenen imposar l'Islam i eliminar el cristianisme o qualsevol altre religió".

Blanco ha recordat que “Nigèria és un país amb una Constitució que preveu teòricament llibertat religiosa i de conversió d’una creença a l’altra, però en canvi, a la pràctica, hi ha 12 estats que tenen aprovada la sharia o llei islàmica amb implicacions fins i tot penals”. La delegada d’Ajuda a l’Església Necessitada a Barcelona també ha subratllat alguns aspectes positius, sobretot “el fet que la majoria dels musulmans nigerians es desmarquen de la violència i la condemnen i, d’altra banda, que el país és un viver de vocacions sacerdotals i religioses, amb 5.000 seminaristes i comunitats vives en què els creients desafien totes les amenaces, fins i tot amb les esglésies destruïdes”.

També ha participat en el col•loqui d’aquest dimecres, a Ràdio Estel, l’economista i advocat Josep Maria Nogué, que ha lamentat les amenaces a la població cristiana, que té “la força de la pregària i vol conviure en pau amb tothom, des d’una voluntat de fer una contribució positiva al futur d’un país on no es pot acceptar que hi hagi coaccions o amenaces als qui es fan cristians o s’allunyen de l’Islam”.

A Nigèria, aquesta última matança del 29 de juny se suma a la de quatre setmanes abans, on també Boko Haram va assassinar una seixantena de cristians a l’estat de Borno, en una església i amb bombes sobre una zona de majoria cristiana a l’estat d’Adamawa. Més enllà dels conflictes socials o polítics entre els nigerians, la persecució dels cristians al nord del país africà, on són minoria, està sent una pràctica massa habitual.

Es pot escoltar aquí tot el col·loqui (a partir del minut 28'30").

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció