En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Alba Cuevas: "Quan hi ha racisme, una societat no podrà ser mai justa ni democràtica"

A RàdioEstel seguim parlant de la campanya 12 fronts en la lluita contra les desigualtats de la plataforma Pobresa Zero Catalunya - Justícia Global, que…

3 juny 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
A RàdioEstel seguim parlant de la campanya 12 fronts en la lluita contra les desigualtats de la plataforma Pobresa Zero Catalunya - Justícia Global, que agrupa més de 3.200 entitats socials, de pau, drets humans i cooperació. 
El mes passat ens posàvem com a objectiu aconseguir un mercat de treball just. Prèviament hem parlat d’habitatge, fiscalitat, prestacions i Serveis Sociosanitaris. Aquest divendres ens hem centrat en el front de juny, les Migracions, i hem parlat amb Alba Cuevas, portaveu de SOS Racisme i Tanquem els CIE’s"La mateixa Llei d'Estrangeria fa una legislació segons l'origen de les persones, sent aquesta una primera clau de discriminació. Les persones d'origen estranger tampoc poden votar. Sempre diem: igual d'obligacions, igual de drets". Pobresa Zero Catalunya es refereix a aquest fet com Apartheid jurídic.
Un exemple de discriminació dels estrangers són els CIE's. Davant la imminent obertura del centre de la Zona Franca, Alba Cuevas ha afirmat: "Havien dit que seria al maig, hem entrat al mes de juny i no tenim informació. L'Ajuntament i la Generalitat han fet mocions per al seu tancament". També ha explicat els casos de "veïns i veines perden la feina, no poden renovar els papers, i han estat internades a un CIE i expulsades del país".
Els ciutadans també tenim un paper molt important en aquesta lluita: "Quan hi ha racisme, una societat no podrà ser mai justa ni democràtica. És un sistema de dominació d'una part de la població davant una altra". La portaveu de Tanquem els CIE's i SOS Racisme assenyalava que podem ser actius en la part més quotidiana, com no seguir els rumors i els prejudicis, i valorar que la immigració ens enriqueix.
Escolta l'entrevista a Alba Cuevas (minut 29)

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024