En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Alba Cuevas: "Quan hi ha racisme, una societat no podrà ser mai justa ni democràtica"

A RàdioEstel seguim parlant de la campanya 12 fronts en la lluita contra les desigualtats de la plataforma Pobresa Zero Catalunya - Justícia Global, que…

3 juny 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
A RàdioEstel seguim parlant de la campanya 12 fronts en la lluita contra les desigualtats de la plataforma Pobresa Zero Catalunya - Justícia Global, que agrupa més de 3.200 entitats socials, de pau, drets humans i cooperació. 
El mes passat ens posàvem com a objectiu aconseguir un mercat de treball just. Prèviament hem parlat d’habitatge, fiscalitat, prestacions i Serveis Sociosanitaris. Aquest divendres ens hem centrat en el front de juny, les Migracions, i hem parlat amb Alba Cuevas, portaveu de SOS Racisme i Tanquem els CIE’s"La mateixa Llei d'Estrangeria fa una legislació segons l'origen de les persones, sent aquesta una primera clau de discriminació. Les persones d'origen estranger tampoc poden votar. Sempre diem: igual d'obligacions, igual de drets". Pobresa Zero Catalunya es refereix a aquest fet com Apartheid jurídic.
Un exemple de discriminació dels estrangers són els CIE's. Davant la imminent obertura del centre de la Zona Franca, Alba Cuevas ha afirmat: "Havien dit que seria al maig, hem entrat al mes de juny i no tenim informació. L'Ajuntament i la Generalitat han fet mocions per al seu tancament". També ha explicat els casos de "veïns i veines perden la feina, no poden renovar els papers, i han estat internades a un CIE i expulsades del país".
Els ciutadans també tenim un paper molt important en aquesta lluita: "Quan hi ha racisme, una societat no podrà ser mai justa ni democràtica. És un sistema de dominació d'una part de la població davant una altra". La portaveu de Tanquem els CIE's i SOS Racisme assenyalava que podem ser actius en la part més quotidiana, com no seguir els rumors i els prejudicis, i valorar que la immigració ens enriqueix.
Escolta l'entrevista a Alba Cuevas (minut 29)

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció