En directe

La Caravana

SOCIETAT

Albert Batlle confirma que dissabte ja s'obriran parcs a Barcelona

El tinent d'alcalde de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha confirmat aquest dimarts que "es començaran a obrir aquest dissabte i…

28 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El tinent d'alcalde de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha confirmat aquest dimarts que "es començaran a obrir aquest dissabte i diumenge parcs a la ciutat, després d'un primer cap de setmana de desconfinament parcial dels nens en què aquests espais estaven tancats". En una entrevista concedida al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, ha explicat que el consistori "està elaborant una relació de parcs" aptes per reobrir i que "el servei està fent tasques de manteniment i neteja per permetre" l'obertura. Les platges, però, seguiran totalment tancades, segons ha assegurat el responsable municipal, que ha descartat posar dates a la possibilitat de banyar-s'hi. Batlle ha comentat, a més, que "s'anirà recuperant a poc a poc una certa normalitat", tot i que ha admès que la recuperació del ritme d'abans "va per llarg".
En un altre moment, el tinent d'alcalde ha explicat que, "aquest cap de setmana passat, la gent tenia moltes ganes de carrer, i ha sortit, cosa que ha provocat alguns moments de certa concentració que no s'ha d'exagerar". En aquesta línia, ha reconegut que "va haver-hi unes quantes hores en què va haver-hi un excés de concentració en alguns punts" de Barcelona, però ha aclarit que "després diumenge a la tarda ja va ser una altra cosa". Albert Batlle s'ha mostrat esperançat que "les coses vagin encara millor aquest proper cap de setmana", i ha fet una crida "a la responsabilitat individual, que passa per observar unes normes mínimes de seguretat, mantenir les distàncies, la higene personal i, sempre que convingui, l'ús d'elements de protecció".
D'altra banda, Albert Batlle s'ha referit a la detenció d'una persona relacionada suposadament amb l'homicidi de tres persones sense llar a Barcelona, l'últim aquest mateix dilluns cap a la mitjanit. "Hem tingut un cas del que podríem qualificar d'assassí en sèrie, després que hi ha hagut 4 morts d'indigents aquestes últimes setmanes, tres d'elles interrelacionades", ha explicat. El tinent d'alcalde ha destacat que la detenció "és una bona notícia", alhora que ha reconegut que, "malgrat la davallada de l'activitat delictiva durant aquest temps de confinament, es continua treballant per garantir la màxima seguretat possible". En aquest sentit, el dirigent municipal ha comentat que, després de l'alarma generada per l'onada d'assassinats i robatoris de l'estiu passat, ningú no imaginava que les prioritats es poguessin reorientar tant com ara. Igualment ha dit que "continuen preocupant els delictes contra la salut pública, per exemple els que es cometen als narcopisos, i no es pot abaixar de cap manera la guàrdia, perquè la situació de confinament general de la població encara crea més alarma".
Es pot escoltar AQUÍ (minut 7'41") el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 28 d'abril

Més actualitat

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023