En directe

Sense distància

ACTUALITAT

Alertar una dona que la seva parella té antecedents masclistes la pot allunyar d'aquells que l'avisen

Ho diu la psicòloga Elena Crespi, que també pensa que “la violència masclista no és un problema policial, sinó educatiu”

10 gener 2023

Redacció

Comparteix

El 2023 ha començat deixant-nos la xifra de 4 dones assassinades en mans de la seva parella o exparella en menys de 48 hores. L'últim cas es coneixia aquest dilluns. Davant el repunt de casos de violència, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha convocat aquest dimarts i dimecres reunions amb tots els cossos policials per analitzar els casos de violència masclista ocorreguts el 2022.

Més de mig centenars fan un minut de silenci a Pontons pel feminici a la localitat descobert fa uns dies, però suposadament executat l'estiu de 2021. ACN

Sobre la taula hi ha la possibilitat d'alertar a les dones amb parelles amb antecedents masclistes, però segons ha detallat la psicòloga Elena Crespi en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', "pot ser una arma de doble tall i allunyar la dona de totes aquelles persones que l'estan avisant com a mecanisme de defensa".

Elena Crespi, que també és sexòloga, creu que "la violència masclista no és un problema policial, sinó que és un problema educatiu". Crespi alerta que "encara hi ha molts joves enganxats en masculinitats masclistes i costa molt moure'ls d'allà". La font d'aquest masclisme resistent, segons la psicòloga, "és a tot arreu". Crespi detalla que fins i tot en els dibuixos animats ja s'hi troben continguts diferenciats per a nens i nenes. Els nens tenen referents valents, capaços i decidits i, a més, "per cada noia protagonista hi ha deu nois protagonistes".

"Encara està molt present el missatge de 'vigila per on vas, com vas i quanta llum hi ha al carrer, que si no, et poden passar coses"

Amb tot, la sexòloga apunta que el masclisme d'ara "és molt intel·ligent", que "ja s'han detectat les conductes evidents i ara s'escola entre nosaltres i és més difícil de detectar". Elena Crespi celebra que cada vegada estigui més estesa la idea de "vesteix-te com vulguis", però també especifica que encara està molt present el missatge de "vigila per on vas, com vas i quanta llum hi ha al carrer, que si no, et poden passar coses". Un missatge mal enfocat, ja que segons la mateixa Crespi, "la majoria d'agressions passen dintre de casa, amb l'entorn proper i parelles".

Entrevista a Elena Crespi, psicòloga i sexòloga

0:00 / 0:00

Més actualitat

MOBILITAT

Tito Álvarez, portaveu d'Elite Taxi, contra les plataformes digitals VTC: "No falten taxis a Barcelona"

manifestació de taxis a Barcelona contra les plataformes digitals de VTC el 2022

En una entrevista a Ràdio Estel, el portaveu dels taxis demana una regulació d’aquestes plataformes digitals de VTC

28 maig 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció