En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

Alertar una dona que la seva parella té antecedents masclistes la pot allunyar d'aquells que l'avisen

Ho diu la psicòloga Elena Crespi, que també pensa que “la violència masclista no és un problema policial, sinó educatiu”

10 gener 2023

Redacció

Comparteix

El 2023 ha començat deixant-nos la xifra de 4 dones assassinades en mans de la seva parella o exparella en menys de 48 hores. L'últim cas es coneixia aquest dilluns. Davant el repunt de casos de violència, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha convocat aquest dimarts i dimecres reunions amb tots els cossos policials per analitzar els casos de violència masclista ocorreguts el 2022.

Més de mig centenars fan un minut de silenci a Pontons pel feminici a la localitat descobert fa uns dies, però suposadament executat l'estiu de 2021. ACN

Sobre la taula hi ha la possibilitat d'alertar a les dones amb parelles amb antecedents masclistes, però segons ha detallat la psicòloga Elena Crespi en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', "pot ser una arma de doble tall i allunyar la dona de totes aquelles persones que l'estan avisant com a mecanisme de defensa".

Elena Crespi, que també és sexòloga, creu que "la violència masclista no és un problema policial, sinó que és un problema educatiu". Crespi alerta que "encara hi ha molts joves enganxats en masculinitats masclistes i costa molt moure'ls d'allà". La font d'aquest masclisme resistent, segons la psicòloga, "és a tot arreu". Crespi detalla que fins i tot en els dibuixos animats ja s'hi troben continguts diferenciats per a nens i nenes. Els nens tenen referents valents, capaços i decidits i, a més, "per cada noia protagonista hi ha deu nois protagonistes".

"Encara està molt present el missatge de 'vigila per on vas, com vas i quanta llum hi ha al carrer, que si no, et poden passar coses"

Amb tot, la sexòloga apunta que el masclisme d'ara "és molt intel·ligent", que "ja s'han detectat les conductes evidents i ara s'escola entre nosaltres i és més difícil de detectar". Elena Crespi celebra que cada vegada estigui més estesa la idea de "vesteix-te com vulguis", però també especifica que encara està molt present el missatge de "vigila per on vas, com vas i quanta llum hi ha al carrer, que si no, et poden passar coses". Un missatge mal enfocat, ja que segons la mateixa Crespi, "la majoria d'agressions passen dintre de casa, amb l'entorn proper i parelles".

Entrevista a Elena Crespi, psicòloga i sexòloga

0:00 / 0:00

Més actualitat

"A Turquia trobarem destrucció, gent passant-ho molt malament i un escenari que no se li desitja a ningú"

Una imatge del terratrèmol a Turquia

Pere Frutos és el fundador de l'ONG K-9 Creixell, una unitat canina de rescat i salvament formada per voluntaris que viatja a Turquia per buscar supervivents del terratrèmol sota la runa

7 febrer 2023

Redacció

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció