En directe

La Caravana

POLÍTICA

ÚS DE LA LLENGUA

"Alguns magistrats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya utilitzen expressions ofensives contra el Parlament"

Ho diu el jurista Joan Ridao, que assegura que es fan servir expressions ofensives contra els legisladors en resolucions sobre temes de la llengua

20 febrer 2023

Redacció

Comparteix

En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, el jurista Joan Ridao detalla que "en l'última resolució del TSJC, que eleva al Tribunal Constitucional una qüestió d'inconstitucionalitat amb relació al nou marc legal que va aprovar el Parlament al juliol, s'invoca indirectament les bondats de la Llei Wert, i s'usen algunes expressions gairebé ofensives de cara al legislador". Per Ridao, algunes expressions dels jutges del TSJC "són de l'alçada d'un campanar".

D'altra banda, Joan Ridao, que publica el llibre 'Una història del català a l'escola. Del Decret de Nova Planta al 25% del castellà' també apunta que l'actitud lingüística de molts catalanoparlants no ajuda, ja que es tendeix a canviar automàticament de llengua quan hi ha un interlocutor que no parla el català. Amb tot, el jurista diu que és determinant l'educació "perquè és el pal de paller".

Entrevista al jurista i polític Joan Ridao

0:00 / 0:00

Més actualitat

'Tot sardana' guanya el Premi Capital de la Sardana

Gerard Carrión fent el 'Tot Sardana' al Teatre la Faràndula de Sabadell.

L'espai, emès els diumenges de 9 a 10 h a Ràdio Estel, arribarà aviat a la fita dels 1.500 programes

20 març 2023

Redacció

Marc Molins sobre el cas Negreira: "El Barça ha fet el que havia de fer. Ha encarregat una auditoria interna per tenir un criteri i comunicar-ho posteriorment"

Joan Laporta, al Camp Nou i amb un fons verd.

L'advocat penalista reconeix que hi ha hagut un cert retard en la presa de decisions del club blaugrana i creu que això ha retroalimentat el debat, que ha generat versions contradictòries

20 març 2023

Redacció

Joaquim Nadal: "Quan apareix un cas d'abús sexual: sanció immediata de caràcter preventiu i apartar el cas del contacte. Cal ser contundent des de l'inici"

El conseller de Recerca i Universitats ha dit a Ràdio Estel que l’administració ha de ser més ràpida i severa davant dels casos d’assetjament perquè si no “els temes es podreixen i es perpetuen”

17 març 2023

Redacció