En directe

Cocodril Club

ESCOLES

Sense categoria

"Als instituts catalans hi ha hagut una aplicació de les noves tecnologies desmesurada"

Diversos instituts catalans tenen problemes amb la xarxa wifi des de l'inici de curs. Xavier Massó, secretari general del sindicat Aspepc·sps, alerta que fa temps que passa

21 setembre 2022

Redacció

Comparteix


Fonts de la conselleria d'educació han confirmat a 'Ràdio Estel' que el Departament té constància d’incidències els dies 7,12,14 i 19 de setembre, que han detectat a través del CTTI, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat. Des d’educació, insisteixen que van ser incidències puntuals de connectivitat, amb una durada molt limitada i que van tenir causes diferents. També comuniquen que el Departament està millorant els serveis de connectivitat en el marc del Pla d’Educació Digital de Catalunya.

En canvi, els sindicats educatius parlen d’una incidència massiva en la qual, hi ha centres que es van quedar diverses hores sense internet i alerten que la caiguda d’internet i el mal funcionament informàtic són una situació generalitzada i recurrent a la majoria d’instituts catalans. 

Des del Sindicat de professors de secundària expliquen que en els últims dies els consta que diversos instituts del Maresme, el Valles Oriental i el Baix Llobregat han tingut problemes amb la connexió a internet que els alumnes utilitzen per fer servir els ordinadors a classe.

Xavier Massó, secretari general del Sindicat de Professors de Secundària (Aspepc·sps), denuncia que aquesta situació "ja fa temps que passa" i que com a docent, si Internet cau "et quedes tirat" perquè també cau el material auxiliar gràfic.

"En el cas d'una classe d'història, si els mapes no els tens en paper, no pots seguir la classe."

Xavier Massó, secretari general del sindicat Aspepc·sps

Una situació recorrent, que es dona perquè "hi ha hagut una aplicació generalitzada de les noves tecnologies desmesurada" i la dependència és total. "Si depenem exclusivament de les explicacions i classes a l'aula, poden passar aquestes coses", sentencia Massó.

Pel que fa al nou currículum escolar de Batxillerat que ha presentat la Generalitat, el secretari general també critica que "augmenta una optativitat que, en determinades edats, no és tan convenient" perquè preveu continguts específics abans d'aprendre continguts que són més fonamentals. A més, alerta que "hi ha un esporgament de continguts que està deixant els currículums cada cop més esquifits".

"Hi ha una assignatura optativa que es diu 'Desigualtat Social i Territorial', però per entendre què és la desigualtat social i la desigualtat territorial, calen uns coneixements previs"

Xavier Massó, secretari general del sindicat Aspepc·sps

Una situació que des del sindicat USTEC·STEs denuncien que passa de manera freqüent a centres de tot Catalunya i que ha explicat la portaveu, Yolanda Segura, en declaracions a 'Ràdio Estel'.

"Informàticament parlant, [la conselleria d'Educació] no té la competència digital. Estaria suspesa segur."

Iolanda Segura, portavau del sindicat USTEC·STEs

Els sindicats insisteixen que aquesta situació en molts casos impedeix que els alumnes puguin fer servir els ordinadors i que en molts centres s’està tardant molt en solucionar.

ESCOLTA L'ENTREVISTA A L''ESTEL MIGDIA':

Entrevista al secretari general del sindicat Aspepc·sps, Xavier Massó

0:00 / 0:00

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció