En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"Als països bàltics, el Papa ha enfortit l'ecumenisme i la joventut"

Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, i Jorge Martínez, professor de…

25 setembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, i Jorge Martínez, professor de la Universitat Abat Oliba, han analitzat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, els últims esdeveniments del Papa Francesc, sobretot el viatge apostòlic a Lituània, Letònia i Estònia tot coincidint amb la seva finalització. De l'estada al països bàltics, Aragonés ha destacat "tres aspectes: l'ecumenisme, amb trobades d'obertura als altres cristians majoritaris a Estònia i Letònia i minoritaris a Lituània; una crida a la joventut perquè no se'n vagi, perquè han de creure en el futur dels seus països, i un missatge sobre la convivència entre els ciutadans dels tres països i els russos, que formen un sector important en aquestes poblacions". Arasa ha dit que "el dret dels pobles, del qual ha parlat el Papa, és important tenint en compte també que aquests països van assolir la independència ara fa 100 anys, perquè abans depenien del zarisme rus". En aquesta línia, el també periodista ha recordat que el missatge del Sant Pare aquests dies "apunta cap a Rússia, tira la mà cap a aquest gran país, amb el context de les reticències de l'Església ortodoxa de Moscou a la penetració del missatge catòlic".
Per la seva banda, Jorge Martínez ha valorat també molt positivament el viatge apostòlic als països bàltics, però sobretot ha comentat la seva experiència recent d'haver estat, ara fa uns dies, a Palerm amb el pontífex. "Francesc va mostrar sempre un somriure que sorprèn, perquè sembla que visqui més en l'Esperit que no pas en la carn", ha destacat. A més, el professor de la Universitat Abat Oliba ha destacat que "el Sant Pare va repetir a Sicília molts missatges que està oferint darrerament, en aquest cas amb la memòria del sacerdot Pino Puglisi, màrtir de la màfia, però també recordant Fratel Viaggio, un home peculiar que té acollits 2.000 immigrants a la itàlia de Salvini". Finalment, Aragonés ha qualificat de "molt positiu, tot i que encara poc conegut", el recent acord provisional de la Santa Seu amb la Xina pel nomenament de bisbes. Ha expressat, això sí, alguns dubtes sobre la materialització d'una comunió autèntica de l'Església catòlica al gegant asiàtic.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 25 de setembre.
En aquesta edició del programa 'El Mirador de l'actualitat', hen analitzat el viatge del Papa a Estònia, Letònia i Lituània, coincidint amb el centenari de la independència d’aquests països bàltics, una estada que deixa per al món un missatge sobre la llibertat de les persones i dels pobles, mentre continua amb el seu compromís d’eradicar els abusos sexuals i les corrupcions dins l’Església. Francesc ha tornat a connectar amb cristians d’altres confessions i amb la pluralitat de creients i no creients.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció