En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

“Amb aquesta pandèmia, l’Església s’ha obert més que mai”

'Església confi(N)ada. Ser cristià en temps de coronavirus'. Aquest és el títol d'un documental, produït per Animaset, que reflecteix la vitalitat i la presència d'una…

29 maig 2020

@IgnasiMiranda / @rafasanahuja

Comparteix
'Església confi(N)ada. Ser cristià en temps de coronavirus'. Aquest és el títol d'un documental, produït per Animaset, que reflecteix la vitalitat i la presència d'una Església connectada amb situacions excepcionals i doloroses i alhora amb històries úniques de solidaritat i humanitat, des de la fidelitat a un missatge, el de Jesús, viscut des de l'espiritualitat i l'acció. La directora i guionista d'aquest treball, Laura Mor, ha explicat aquest divendres que "parla dels temples que han tancat la porta, però també de l’Església confiada, que són tantes persones que han  reforçat l’exercici de la vida interior, el litúrgic, l’educatiu i el solidari". En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, la periodista ha destacat que, "més enllà del tancament, l’Església s’ha obert més que mai, ha estat proactiva i s’ha dedicat a promoure la confiança quan més calia".
La directora del documental ha explicat que "el missatge de fons és la confiança, a partir d'un treball de parlar amb 12 persones, que han viscut històries particulars, en paral·lel amb diferents punts del territori". En aquesta línia, ha afegit que "de vegades embla que cada comunitat cristiana vagi a la seva però, quan es creen sinergies, el treball conjunt té molta força, i això és el que explica el documental, amb música, imatges i testimonis". Sobre el títol, Laura Mor ha comentat que "és un joc de paraules que ens trasllada des d'una història de dolor i de por, com ha estat la pandèmia, però que et canvia per complet si la mires d'una altra manera". Ha recordat igualment que "l'Església ha transmès esperança, amb molts imputs que s'han vist des de molts racons, amb moltes iniciatives i molta efervescència creativa". La guionista ha reconegut que la realitat que ens hem trobat ha estat complexa en alguns moments. "Ens hem tornat una mica bojos però, malgrat les dificultats, l’Església ha continuat a fer el seu acompanyament", ha assegurat.
El documental, que dura mitja hora, es podrà veure a 8TV i a la pàgina web de LA VANGUARDIA aquest diumenge a les 13.00 hores. Després, la producció quedarà penjada com un vídeo. Laura Mor ha dit, en un altre moment, que l'equip que ha elaborat aquest audiovisual "ha intentat mostrar com es trenca un clixé de l’Església, que sovint s’imagina en blanc i negre, i que és possible presentar-la en colors, viva i en moviment".  Ha subratllat que, abans de tenir el producte final, "s'ha fet molta feina prèviament". La directora ha afegit, en la mateixa línia, que "potser el mes important del documental és mostrar com l’Església s’implica en allò més insignificant dins les necessitats de la vida de les persones".
Aquest relat d'imatges i testimonis s'integra, a més, en tota una xarxa de comunicació que la mateixa Església posa al servei de la societat en aquest temps de pandèmia. Laura Mor ha valorat molt positivament "la feina important que es fa des de els mitjans de comunicació cristians". Ha aclarit també que "les coses extraordinàries que s’han produït ja passaven abans de la pandèmia, però ara s’han fet de manera diferent, virtual", en un context que "ens ha obligat a comunicar-nos i ha provocat, com un efecte colateral, que moltes persones hagin conegut el que està fent l’Església i s’han animat a participar-hi". La directora del documental 'Església confi(N)ada' ha subratllat que "els mitjans produeixen un contagi de solidaritat en un moment en què la comunicació té la possibilitat de canviar la vida de les persones i situacions molt arrelades". Finalment Laura Mor ha explicat que "el documental s’ha produït plenament en confinament", i ha permès als artífexs "aprendre una pila de coses". "Ens ho hem passat molt bé fent-lo", ha conclòs.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 29 de maig.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció