En directe

Fabricació Pròpia

ESGLÉSIA CATALUNYA

“Amb aquesta pandèmia, l’Església s’ha obert més que mai”

'Església confi(N)ada. Ser cristià en temps de coronavirus'. Aquest és el títol d'un documental, produït per Animaset, que reflecteix la vitalitat i la presència d'una…

29 maig 2020

@IgnasiMiranda / @rafasanahuja

Comparteix
'Església confi(N)ada. Ser cristià en temps de coronavirus'. Aquest és el títol d'un documental, produït per Animaset, que reflecteix la vitalitat i la presència d'una Església connectada amb situacions excepcionals i doloroses i alhora amb històries úniques de solidaritat i humanitat, des de la fidelitat a un missatge, el de Jesús, viscut des de l'espiritualitat i l'acció. La directora i guionista d'aquest treball, Laura Mor, ha explicat aquest divendres que "parla dels temples que han tancat la porta, però també de l’Església confiada, que són tantes persones que han  reforçat l’exercici de la vida interior, el litúrgic, l’educatiu i el solidari". En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, la periodista ha destacat que, "més enllà del tancament, l’Església s’ha obert més que mai, ha estat proactiva i s’ha dedicat a promoure la confiança quan més calia".
La directora del documental ha explicat que "el missatge de fons és la confiança, a partir d'un treball de parlar amb 12 persones, que han viscut històries particulars, en paral·lel amb diferents punts del territori". En aquesta línia, ha afegit que "de vegades embla que cada comunitat cristiana vagi a la seva però, quan es creen sinergies, el treball conjunt té molta força, i això és el que explica el documental, amb música, imatges i testimonis". Sobre el títol, Laura Mor ha comentat que "és un joc de paraules que ens trasllada des d'una història de dolor i de por, com ha estat la pandèmia, però que et canvia per complet si la mires d'una altra manera". Ha recordat igualment que "l'Església ha transmès esperança, amb molts imputs que s'han vist des de molts racons, amb moltes iniciatives i molta efervescència creativa". La guionista ha reconegut que la realitat que ens hem trobat ha estat complexa en alguns moments. "Ens hem tornat una mica bojos però, malgrat les dificultats, l’Església ha continuat a fer el seu acompanyament", ha assegurat.
El documental, que dura mitja hora, es podrà veure a 8TV i a la pàgina web de LA VANGUARDIA aquest diumenge a les 13.00 hores. Després, la producció quedarà penjada com un vídeo. Laura Mor ha dit, en un altre moment, que l'equip que ha elaborat aquest audiovisual "ha intentat mostrar com es trenca un clixé de l’Església, que sovint s’imagina en blanc i negre, i que és possible presentar-la en colors, viva i en moviment".  Ha subratllat que, abans de tenir el producte final, "s'ha fet molta feina prèviament". La directora ha afegit, en la mateixa línia, que "potser el mes important del documental és mostrar com l’Església s’implica en allò més insignificant dins les necessitats de la vida de les persones".
Aquest relat d'imatges i testimonis s'integra, a més, en tota una xarxa de comunicació que la mateixa Església posa al servei de la societat en aquest temps de pandèmia. Laura Mor ha valorat molt positivament "la feina important que es fa des de els mitjans de comunicació cristians". Ha aclarit també que "les coses extraordinàries que s’han produït ja passaven abans de la pandèmia, però ara s’han fet de manera diferent, virtual", en un context que "ens ha obligat a comunicar-nos i ha provocat, com un efecte colateral, que moltes persones hagin conegut el que està fent l’Església i s’han animat a participar-hi". La directora del documental 'Església confi(N)ada' ha subratllat que "els mitjans produeixen un contagi de solidaritat en un moment en què la comunicació té la possibilitat de canviar la vida de les persones i situacions molt arrelades". Finalment Laura Mor ha explicat que "el documental s’ha produït plenament en confinament", i ha permès als artífexs "aprendre una pila de coses". "Ens ho hem passat molt bé fent-lo", ha conclòs.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 29 de maig.

Més actualitat

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Coronas (ERC): "Ara mateix no contemplem l'escenari de formar un tripartit d'esquerres a Barcelona"

El portaveu adjunt d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura en una entrevista a Ràdio Estel que l'acord de pressupostos a Barcelona fa estirar el model del PSC cap al model republicà

21 febrer 2024

Redacció