En directe

Trotamundos

ESGLÉSIA MÓN

"Amb Jordi Évole, Francesc s'ha mostrat com el Papa dels dèbils"

Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, i Jorge Martínez Lucena, professor de la Universitat Abat Oliba, han analitzat aquest…

1 abril 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, i Jorge Martínez Lucena, professor de la Universitat Abat Oliba, han analitzat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, el missatge més social del Papa Francesc, que s'ha mostrat aquests dies més intensament com un pont entre l’Església i el món, amb la seva defensa de la pau, la concòrdia, la cultura de l’encontre i el diàleg interreligiós. Això s'ha produït tant a l’entrevista d’aquest diumenge en el programa televisiu ‘Salvados’, de la Sexta amb Jordi Évole, com durant la seva visita aquest cap de setmana al Marroc. Martínez Lucena ha destacat que, "davant Jordi Évole, Francesc s'ha mostrat com el Papa dels dèbils, amb una imatge novedosa en el món del periodisme, des d'un ambient molt íntim, una mica fosc, però a través de la sobrietat i la proximitat del Sant Pare". En aquesta línia, ha afegit que "els primers plans de quietud han donat emocions han permès que l'espectador s'identifiqui molt amb el pontífex".
Per la seva banda, Aragonés ha destacat que el Papa "es va mostrar com un home jove, malgrat els seus 82 anys, perquè va saber respondre a totes les preguntes de Jordi Évole, que li va posar un ventall molt ampli en una primera experiència d'entrevista sense preparació prèvia i tocant tota mena de temes". Igualment ha dit que "el Papa parlava no pas als ja convençut de la fe cristiana, sinó als qui no ho estan". En un altre moment, el periodista ha comentat que "el moment àlgid va ser quan el Papa va parlar de l'avortament, amb la pregunta sobre la solució d'eliminar una vida humana, i quan va referir-se a la venda d'armes, cosa que deixava en evidència diversos països, entre ells Espanya".


Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 1 d'abril.

A l’entrevista d’aquest diumenge al vespre, Francesc ha defensat la justícia en la memòria històrica dels represaliats del franquisme, com també d’altres dictadures, i condemna la venda d’armes perquè “promou la guerra” i desacredita els països que fan aquesta pràctica: “No poden parlar de pau”. També ha fet una crida a la solidaritat amb els refugiats i immigrants en general. Durant el viatge al Marroc, igualment comentat durant el col·loqui, el pontífex ha practicat el diàleg, l’estima i la proximitat amb els musulmans, alhora que ha presentat la complexitat d’aquest país magribí com una interpel·lació a l’Església i al món de cara a un treball internacional més eficaç per la justícia social i pel desenvolupament dels pobles més empobrits.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció