En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

"Amb l'OPA hostil, el BBVA i el Banc Sabadell estan condemnats a entendre’s"

L’economista Albert Grau creu que l’absorció del Banc Sabadell “tirarà endavant" i que BBVA i el Banc Sabadell estan condemnats a entendre’s

9 maig 2024

Redacció

Comparteix
"El BBVA i el Banc Sabadell estan condemnats a entendre’s”

Després de l'OPA hostil presentada pel BBVA al Banc Sabadell per prendre el control de l'entitat catalana, els dos bancs "estan condemnats a entrendre's". Ho sentencia l'economista especialitzat en mercats financers i CEO Sforza, Albert Grau, en una entrevista a 'La Caravana', de Ràdio Estel. L'assessor independent explica que "tot està en mans dels accionistes", però que "segurament" acabarà tirant endavant. A més, assegura que, en el marc del model bancari espanyol, "el que interessa a totes les entitats financeres és tenir més volum de negoci per tenir més rendiment". Sobre el model de banca a Espanya, en critica el procés de concentració que s'ha anat desenvolupant els darrers anys, passant de 30 a 5 entitats bancàries. Una tendència "dolenta", segons l'economista, perquè limita l'oferta de serveis financers entre les quals poden escollir els ciutadans i les empreses. En aquest sentit, Grau explica que Espanya no està seguint el model de banca europeu.

Com afectarà als clients dels bancs?

Si finalment l'OPA acaba tirant endavant, l'economista augura el cost de reestructuració. Seria d'uns 1.450 euros perquè del Banc Sabadell, a banda dels 13.000 treballadors, ofereix serveis a través d'aliances amb asseguradores o amb concessionaris de vehicles, entre d'altres. Pel que als clients, Grau considera que els qui tinguin serveis contractats amb el BBVA "no ho notaran", però sí els clients del Sabadell per "un probable tancament d'oficines arreu de Catalunya". En aquest sentit, l'expert calcula que entre les dues entitats podrien tenir "el 70% de les oficines bancàries" obertes a Catalunya. A més, l'economista recomana que el Banc Sabadell "no hauria de perdre la marca" a Catalunya. Això és perquè podria portar a molts clients actuals a "no sentir-se còmodes i desconfiar".

Escolta tota l'entrevista aquí!

0:00 / 0:00

Més actualitat

MOBILITAT

Tito Álvarez, portaveu d'Elite Taxi, contra les plataformes digitals VTC: "No falten taxis a Barcelona"

manifestació de taxis a Barcelona contra les plataformes digitals de VTC el 2022

En una entrevista a Ràdio Estel, el portaveu dels taxis demana una regulació d’aquestes plataformes digitals de VTC

28 maig 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció