En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

"Amb la crisi hi ha hagut un 'tot val' amb les persones migrades"

Les persones migrades… quins drets laborals i econòmics tenen? Del 5 al 8 de febrer es va realitzar a Barcelona les Jornades de treball sobre…

21 febrer 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Les persones migrades… quins drets laborals i econòmics tenen? Del 5 al 8 de febrer es va realitzar a Barcelona les Jornades de treball sobre els drets laborals i econòmics de les persones migrades subsaharianes a Catalunya, Marroc i Tunísia, organitzada per l’Assemblea de Cooperació per la Pau de Catalunya amb el suport de diverses entitats. Gemma Griega, tècnica de l’Assemblea de Cooperació per a la Pau, de delegació de Catalunya, ha explicat a la Fórmula Estel que hi ha tractats internacionals, però s’estan vulnerant: “Amb l’excusa de la crisi econòmica hi ha hagut un tot val, no només amb les persones migrades, sinó també amb les d'aquí”. Gemma Griega també ha apuntat: “Els drets laborals estan íntimament lligats a estar regularitzat, i dintre d’això, els qui tenen un contracte o no. La Llei d’estrangeria bloqueja molts drets”.
Anna Gabriel a Suïssa
L’exdiputada de la CUP no ha anat a declarar aquest dimecres al Tribunal Suprem. En El comentari de l’Actualitat, Esther Giménez-Salinas, doctora en Dret i ex rectora de la Universitat Ramon Llull, ha narrat: "És una situació diferent: Bèlgica està dintre de l'euroordre, i Suïssa és una situació especial. Amb Puigdemont parlem d'exiliat, perquè l'exili no és un estatus jurídic internacional, sinó que es dóna quan la persona pensa que pot estar en perill, com Pau Casals, que es va exiliar voluntàriament. En canvi, Anna Gabriel no està per gust, sinó per les condicions. Espanya i Suïssa funcionen amb una relació bilaterial. Si s’aplica una extradició és perquè hi haurà acord entre els dos paisos. Doble incriminació és que el delicte és igual a un país que l'altre. En aquest cas no es donaria”, ha ensenyat Giménez-Salinas.
A més, cada dimecres diem a la Fórmula Estel: Aquí qui hi ha llibres! Hem conegut Jordi Caselles, propietari de Llibreria Papereria Caselles de Lleida.
Es pot escoltar la 1a hora del programa Fórmula Estel d'aquest dimecres 21 de febrer

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció