En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"Amb la crisi hi ha hagut un 'tot val' amb les persones migrades"

Les persones migrades… quins drets laborals i econòmics tenen? Del 5 al 8 de febrer es va realitzar a Barcelona les Jornades de treball sobre…

21 febrer 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Les persones migrades… quins drets laborals i econòmics tenen? Del 5 al 8 de febrer es va realitzar a Barcelona les Jornades de treball sobre els drets laborals i econòmics de les persones migrades subsaharianes a Catalunya, Marroc i Tunísia, organitzada per l’Assemblea de Cooperació per la Pau de Catalunya amb el suport de diverses entitats. Gemma Griega, tècnica de l’Assemblea de Cooperació per a la Pau, de delegació de Catalunya, ha explicat a la Fórmula Estel que hi ha tractats internacionals, però s’estan vulnerant: “Amb l’excusa de la crisi econòmica hi ha hagut un tot val, no només amb les persones migrades, sinó també amb les d'aquí”. Gemma Griega també ha apuntat: “Els drets laborals estan íntimament lligats a estar regularitzat, i dintre d’això, els qui tenen un contracte o no. La Llei d’estrangeria bloqueja molts drets”.
Anna Gabriel a Suïssa
L’exdiputada de la CUP no ha anat a declarar aquest dimecres al Tribunal Suprem. En El comentari de l’Actualitat, Esther Giménez-Salinas, doctora en Dret i ex rectora de la Universitat Ramon Llull, ha narrat: "És una situació diferent: Bèlgica està dintre de l'euroordre, i Suïssa és una situació especial. Amb Puigdemont parlem d'exiliat, perquè l'exili no és un estatus jurídic internacional, sinó que es dóna quan la persona pensa que pot estar en perill, com Pau Casals, que es va exiliar voluntàriament. En canvi, Anna Gabriel no està per gust, sinó per les condicions. Espanya i Suïssa funcionen amb una relació bilaterial. Si s’aplica una extradició és perquè hi haurà acord entre els dos paisos. Doble incriminació és que el delicte és igual a un país que l'altre. En aquest cas no es donaria”, ha ensenyat Giménez-Salinas.
A més, cada dimecres diem a la Fórmula Estel: Aquí qui hi ha llibres! Hem conegut Jordi Caselles, propietari de Llibreria Papereria Caselles de Lleida.
Es pot escoltar la 1a hora del programa Fórmula Estel d'aquest dimecres 21 de febrer

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció