En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"Amb la crisi hi ha hagut un 'tot val' amb les persones migrades"

Les persones migrades… quins drets laborals i econòmics tenen? Del 5 al 8 de febrer es va realitzar a Barcelona les Jornades de treball sobre…

21 febrer 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Les persones migrades… quins drets laborals i econòmics tenen? Del 5 al 8 de febrer es va realitzar a Barcelona les Jornades de treball sobre els drets laborals i econòmics de les persones migrades subsaharianes a Catalunya, Marroc i Tunísia, organitzada per l’Assemblea de Cooperació per la Pau de Catalunya amb el suport de diverses entitats. Gemma Griega, tècnica de l’Assemblea de Cooperació per a la Pau, de delegació de Catalunya, ha explicat a la Fórmula Estel que hi ha tractats internacionals, però s’estan vulnerant: “Amb l’excusa de la crisi econòmica hi ha hagut un tot val, no només amb les persones migrades, sinó també amb les d'aquí”. Gemma Griega també ha apuntat: “Els drets laborals estan íntimament lligats a estar regularitzat, i dintre d’això, els qui tenen un contracte o no. La Llei d’estrangeria bloqueja molts drets”.
Anna Gabriel a Suïssa
L’exdiputada de la CUP no ha anat a declarar aquest dimecres al Tribunal Suprem. En El comentari de l’Actualitat, Esther Giménez-Salinas, doctora en Dret i ex rectora de la Universitat Ramon Llull, ha narrat: "És una situació diferent: Bèlgica està dintre de l'euroordre, i Suïssa és una situació especial. Amb Puigdemont parlem d'exiliat, perquè l'exili no és un estatus jurídic internacional, sinó que es dóna quan la persona pensa que pot estar en perill, com Pau Casals, que es va exiliar voluntàriament. En canvi, Anna Gabriel no està per gust, sinó per les condicions. Espanya i Suïssa funcionen amb una relació bilaterial. Si s’aplica una extradició és perquè hi haurà acord entre els dos paisos. Doble incriminació és que el delicte és igual a un país que l'altre. En aquest cas no es donaria”, ha ensenyat Giménez-Salinas.
A més, cada dimecres diem a la Fórmula Estel: Aquí qui hi ha llibres! Hem conegut Jordi Caselles, propietari de Llibreria Papereria Caselles de Lleida.
Es pot escoltar la 1a hora del programa Fórmula Estel d'aquest dimecres 21 de febrer

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció