En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Amiant, el perill continua

Aquesta setmana al Compromís Ciutadà parlem del’amiant i de les seves greus conseqüències a casa nostra fins i tot anys desprésque es deixés de treballar…

9 maig 2016

Comparteix

Aquesta setmana al Compromís Ciutadà parlem del’amiant i de les seves greus conseqüències a casa nostra fins i tot anys desprésque es deixés de treballar amb ell. Inhalar les partícules que desprèn aquestmaterial, tan àmpliament utilitzat per a la construcció als anys 60 i 70, potportar greus conseqüències per a la salut humana. Conseqüències mortals, enmolts casos, que surten a la llum entre 30 i 40 anys després d’haver-hi estatexposat.

Fins ara, la justícia espanyola ha indemnitzata les víctimes i familiars de l’amiant que van treballar a les fàbriques d’Uralitai Rocalla, els dos principals centres de producció d’aquest material a casanostra. Però les conseqüències del contacte amb l’amiant van més enllà de lespersones que el van treballar i també afecta als qui han viscut en un radiinferior a 2 km de les fàbriques. Fenomen que es dóna sobretot a Cerdanyola,Ripollet i Castelldefels. Però demostrar que les malalties pulmonars d’algunsmalalts d’aquestes poblacions són conseqüència de l’exposició de l’amiant ésmolt difícil demostrar-ho, per bé que els metges de la zona, experts en laqüestió, no en tenen dubte.

La nostra convidada al Compromís Ciutadà és l’EstherPérez, advocada del Col·lectiu Ronda.

Més actualitat

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023