En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Amics de la Gent Gran regala “Roses contra l’Oblit”

Aquest dimarts de Sant Jordi hem parlat, al programa APrimera Hora de Ràdio Estel, de la iniciativa “Roses contra l’Oblit” del’associació Amics de la Gent…

23 abril 2019

Comparteix

Aquest dimarts de Sant Jordi hem parlat, al programa APrimera Hora de Ràdio Estel, de la iniciativa “Roses contra l’Oblit” del’associació Amics de la Gent Gran. Albert Quiles, director de l’entitat, haexplicat que “un any més, l’associació posa en marxa aquesta iniciativa percombatre la soledat.” 

Fa divuit anys que l’associació Amics de la Gent Gran, pelsvolts de Sant Jordi, organitza la campanya “Roses contra l’oblit”. L’entitatposa a la venda roses solidàries, de feltre i tela, amb l’objectiu de recollirfons i de sensibilitzar i mobilitzar la societat contra la soledat que pateixenmés de cent cinquanta mil persones grans a Catalunya.

Segons ens ha explicat Albert Quiles, “aquestes rosessolidàries estan elaborades a mà pel projecte “Formació i inserció laboral”, dela Fundació Pare Manel”. Enguany, a més de les roses clàssiques de feltre dediferents colors, també s’ha creat una edició limitada de roses fetes amb robai motiu de la senyera catalana.

Per fomentar la difusió de la campanya, es pot accedir alweb de “Roses contral’oblit”, en què tothom pot compartir les seves imatges amb la rosasolidària. També es pot col·laborar amb la campanya mitjançant l’etiqueta#rosescontraloblit.

 Aquest any, el president de la Generalitat, Quim Torra;l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la cuinera Carme Ruscalleda i elperiodista Óscar Dalmau regalaran roses a persones grans aquest dimarts perfer-los partícips de la Diada de Sant Jordi.

 Avui també, en motiu de la diada de Sant Jordi ha parlat aRàdio Estel el gironí Oriol Ponsatí-Murlà, director de la Institució de lesLletres Catalanes, que assegurat a Ràdio Estel que “a Catalunya llegim i llegim en català, però encara no llegim prou. En aquest sentit, Ponsatíha assegurat que encara s’ha de fer molta feina. Recordem que Ponsatí és editor,traductor, escriptor i filòsof, va ser nomenat l'any 2017 comissari de l'AnyPrudenci i Aurora Bertrana, i des d’aquest any és el nou director de laInstitució de les Lletres Catalanes,

 Pots tonrnar a escoltar el programa AQUÍ

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció