En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Amnistia: "És una excusa la seguretat per vulnerar drets"

Amnistia Internacional fa aquest dimecres 24 de febrer el llançament global del seu Informe anual 2015/16, en què es repassa la situació de drets humans a…

24 febrer 2016

Comparteix
Amnistia Internacional fa aquest dimecres 24 de febrer el llançament global del seu Informe anual 2015/16, en què es repassa la situació de drets humans a més de 160 països i es donen claus d'anàlisi sobre les tendències globals de drets humans.
A la Fórmula Estel hem parlat amb Dani Vilaró, portaveu d’Amnistia Internacional Catalunya, que ens ha explicat les conclusions de l'informe: "El món està patint un atac global als drets i les llibertats, i quan la comunitat internacional hauria de fer més està fent menys, i no només això, alguns Estats ataquen o abandonen a les institucions que defensen aquests drets. No només dels refugiats de Síria, sinó els de totes les Nacions Unides".
Els governs, segons Amnistia, "estant actuant tard i malament", i afegeix: "És una excusa la seguretat per vulnerar drets". S'estan fent un abús del poder per restar drets ciutadans: "El govern britànic està espiant Amnistia Internacional a Londres", o "dels 3000 escorcolls arran dels atemptats a la Sala Bataclán, només 3 han acabat amb un judici"
També hi ha preocupacions de drets humans específiques sobre Espanya, on la Llei de Seguretat Ciutadana i la reforma del Codi Penal "han limitat el dret a la manifestació i a la llibertat d'expressió a l'Estat espanyol". Espanya, segons detalla Daniel Vilaró, "no fa cas a l'ONU: ha rebut aquest any crides d'atenció severes sobre Melilla, la tortura, la no assistència sanitària a immigrants".
Escolta l'entrevista a Amnistia Internacional (minut 40)

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024