En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Amnistia exigeix al govern espanyol que porti tots els migrants a la península

Una nena de 16 mesos hospitalitzada per haver donat positiu per coronavirus és una resident de Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI) de Ceuta. A partir…

3 abril 2020

Comparteix
Una nena de 16 mesos hospitalitzada per haver donat positiu per coronavirus és una resident de Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI) de Ceuta. A partir d'aquesta informació, que ha confirmat l'ingrés des de fa dies, Amnistia Internacional torna a mostrar la seva preocupació per la situació en aquests centres, que no es troben en condicions adequades per garantir la salut dels qui hi viuen. Per aquest motiu, en declaracions al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, el portaveu d’Amnistia Internacional a Catalunya, Dani Vilaró, ha afirmat que “fa molt temps que s'està denunciant que són centres que, en condicions normals, ja no garanteixen les condicions d'higiene”. Per aquest motiu, demana “mesures per treure’ls d’un lloc on no es poden rentar les mans ni mantenir distancia prudencial”. A més, des d’Amnistia Internacional, també es reclama “el trasllat d’aquestes persones, que estan demanant asil (recordem-ho) perquè fugen de guerres i situacions difícils, a llocs amb condicions més adequades”.
Dani Vilaró, a més, ha recordat que “hi ha persones molt vulnerables; alguns amb el VIH o càncer, com també nens i nenes i dones embarassades". En aquesta línia, ha assegurat que "el que han de fer les autoritats és no esperar i traslladar aquestes persones a la península, on puguin tenir bones condicions de salut com qualsevol altra persona”. El portaveu d'Amnistia ha afegit que l'entitat “està en contacte amb les autoritats per demanar-los què pensen fer”. Vilaró ha conclòs que s’enten “que la situació és complexa”, i  alhora ha aclarit que “és difícil ara tenir accés a les autoritats”.
En un altre moment de l’entrevista, Dani Vilaró ha explicat que l'organització de defensa dels drets humans ha llançat una campanya per exigir que es protegeixi el personal sanitari. “Si cauen ells, que estan en primera línia, caiem tots, motiu pel qual exigim a les autoritats espanyoles el material de protecció que es necessita, entenent la dificultat del moment”, ha demanat Dani Vilaró.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La justícia investiga un professor de l'Institut Torredembarra per assetjar sexualment a una alumna de batxillerat

Foto de recurs de l'Institut Torredembarra. Font: Ajuntament de Torredembarra

Fonts properes al cas expliquen a Ràdio Estel que la justícia ha imposat una ordre d'allunyament contra el professor de l'Institut Torredembarra

13 juny 2024

Redacció

AUDIOS

L'Ajuntament de Barcelona no respon la petició d'informació sobre l'exhibició de Fórmula 1 al centre de la ciutat

exhibició fórmula 1 barcelona

El Síndic de Greuges de Barcelona lamenta la falta de resposta del govern de Jaume Collboni

12 juny 2024

Redacció