En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Amnistia exigeix al govern espanyol que porti tots els migrants a la península

Una nena de 16 mesos hospitalitzada per haver donat positiu per coronavirus és una resident de Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI) de Ceuta. A partir…

3 abril 2020

Comparteix
Una nena de 16 mesos hospitalitzada per haver donat positiu per coronavirus és una resident de Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI) de Ceuta. A partir d'aquesta informació, que ha confirmat l'ingrés des de fa dies, Amnistia Internacional torna a mostrar la seva preocupació per la situació en aquests centres, que no es troben en condicions adequades per garantir la salut dels qui hi viuen. Per aquest motiu, en declaracions al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, el portaveu d’Amnistia Internacional a Catalunya, Dani Vilaró, ha afirmat que “fa molt temps que s'està denunciant que són centres que, en condicions normals, ja no garanteixen les condicions d'higiene”. Per aquest motiu, demana “mesures per treure’ls d’un lloc on no es poden rentar les mans ni mantenir distancia prudencial”. A més, des d’Amnistia Internacional, també es reclama “el trasllat d’aquestes persones, que estan demanant asil (recordem-ho) perquè fugen de guerres i situacions difícils, a llocs amb condicions més adequades”.
Dani Vilaró, a més, ha recordat que “hi ha persones molt vulnerables; alguns amb el VIH o càncer, com també nens i nenes i dones embarassades". En aquesta línia, ha assegurat que "el que han de fer les autoritats és no esperar i traslladar aquestes persones a la península, on puguin tenir bones condicions de salut com qualsevol altra persona”. El portaveu d'Amnistia ha afegit que l'entitat “està en contacte amb les autoritats per demanar-los què pensen fer”. Vilaró ha conclòs que s’enten “que la situació és complexa”, i  alhora ha aclarit que “és difícil ara tenir accés a les autoritats”.
En un altre moment de l’entrevista, Dani Vilaró ha explicat que l'organització de defensa dels drets humans ha llançat una campanya per exigir que es protegeixi el personal sanitari. “Si cauen ells, que estan en primera línia, caiem tots, motiu pel qual exigim a les autoritats espanyoles el material de protecció que es necessita, entenent la dificultat del moment”, ha demanat Dani Vilaró.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció