En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Ana Royo: "Tots els voluntaris diem el mateix: el camp d'Idomeni és indescriptible"

L'Anna Royo, el Víctor Quera i la Paz Cendoya són des del dia 26 de març al camp de refugiats d'Eko, a vint quilòmetres del…

8 abril 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
L'Anna Royo, el Víctor Quera i la Paz Cendoya són des del dia 26 de març al camp de refugiats d'Eko, a vint quilòmetres del camp de refugiats d’Idomeni, a tocar de la frontera amb Macedònia. Aquest divendres 8 d'abril a la Fórmula Estel hem parlat amb l'Anna Royo, Teresiana de la Comunitat del Raval i membre de la Fundació Benallarun dels projectes socials de l’Associació Cintra, que està formada per 39 congregacions religioses per promoure la justícia social entre els sector més marginats de la societat.
"Estem contents, cansats, perquè no parem en tot el dia, però contents perquè estem fent una bona tasca, és imprescindible perquè hi ha gent col·laborant però falta molta gent, molts mitjans", ha comentat Anna Royo. "El camp d'Idomeni és indescriptible, tots els voluntaris diem el mateix: indescriptible".
La teresiana ens ha explicat la seva tasca al camp de refugiats: "El dia a dia és repartir menjar. No tenen res mes a fer que posar-se en fila perquè les grans organitzacions els hi donin menjar. Nosaltres hem comprat fruita per donar-la a aquestes grans organitzacions. Per als nens sí que hi ha moltes activitats, perquè és el més fàcil de fer. Però els nens estan molt desatesos, fem classes en anglès, activitats lúdiques"
El matrimoni i la religiosa de la Comunitat Teresiana del Raval han fet un cens del camp d'Eko: "Ens van dir que hi havia 3000 persones, amb 1200 nens. Però primer ens volíem enterar ben bé de la població". Han comptat 2000 persones.
Els refugiats
Ana Rayo ha destacat: "La gent, com no té res a fer, està encantada d'ajudar-nos". I afegeix: "Estan esperant a que s'obri la frontera: no tenir res a fer contribueix a augmentar la impaciència". La teresiana ha observat com es transmet la informació a l'assentament: "Els refugiats comparteixen informacions que no són del tot certes, informacions d'esperança, com ens han dit que el Papa anirà a la frontera amb Macedònia i ens ajudarà. No sabem si dir-los altres coses perquè desespera a la gent".
Per acabar l'entrevista, la voluntària ha volgut fer una crida: "No és tant difícil venir a Idomeni a ajudar: el 80% són espanyols, i el 80% catalans. Animo a tot el món a que vingui i ajudi".
Escolta l'entrevista a l'Ana Rayo des del camp de refugiats d'Eko (minut 27)

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció