En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"Anem bé en la promoció de la bicicleta, però cal insistir molt"

La necessitat de potenciar i protegir l’ús de la bicicleta a les vies públiques, urbanes i interurbanes ha estat, aquest dijous, el tema central del…

25 maig 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
La necessitat de potenciar i protegir l’ús de la bicicleta a les vies públiques, urbanes i interurbanes ha estat, aquest dijous, el tema central del programa El Mirador de l'actualitat. Els participants han reconegut que la successió d’atropellaments comesos per conductors amb alts índexs d’alcohol i drogues fa mal però no acaben amb l'objectiu de millorar les condicions d'ús d'aquest mitjà de transport, que és "saludable, recomanable, pràctic i fins i tot ràpid". Han compartit el col·loqui Andrés Tigero, president de Sport Ciclista Sant Andreu i membre Comissió de Seguretat Viària de la Federació Catalana de Ciclisme, Salvador Fuentes, tècnic de Mobilitat de la Diputació Barcelona, Santi Ribas, sotsdirector general d'Infraestructures de Mobilitat, i Esteve Rifà, col·laborador de la Pastoral del Trànsit a l'Arquebisbat de Barcelona. Tots han coincidit en la idea que "anem bé en la promoció de la bicicleta, però cal insistir molt".
Entre altres reflexions, Fuentes ha criticat la proposta d'ofici feta, ara fa unes setmanes, per la síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà. "Pretén obligar els ciclistes a assegurar i matricular la seva bicicleta per poder circular per la ciutat, cosa que només és obligatòria a Zimbabwe. No té cap possibilitat de prosperar una iniciativa així ara per ara, perquè hi ha l'alternativa de fer l'assegurança voluntària i no penalitzar el qui utilitza aquest transport", ha comentat. Ribas ha destacat que, en un recent congrés sobre la bicicleta, "es va valorar com a exemplar una ciutat com Copenhague, on l'argument dels ciclistes inclou en primer lloc el temps que es triga, en segon lloc la pròpia salut i només en tercera posició, les qüestions mediambientals". Tigero ha recordat que "és imprescindible respectar tothom, però cal sensibilitzar des del fet que les llicències esportives dels ciclistes no augmenten en la mateixa proporció que els accidents, i aquí cal fer alguna cosa". Finalment Rifà ha comentat que "està bé protegir els ciclistes, però és important tenir present que també cal ajudar vianants, conductors de cotxes i motos i, en definitiva, tots els usuaris de la via pública".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat corresponent a aquest dijous 25 de març.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció