En directe

La Missa de cada dia

HABITATGE

POLÍTICA

Anna Erra sobre la regulació dels lloguers de temporada: "L'aparcaríem i la tornaríem a valorar"

La presidenta del Parlament i número 4 de Junts+ ha insistit que el seu partit té com a primera opció entendre's amb ERC i ha descartat tornar a situar-se al capdavant de la cambra catalana

8 maig 2024

Redacció

Comparteix

Anna Erra ha assegurat que, si el seu partit arriba al Govern, "aparcarien" la regulació dels lloguers de temporada que proposa Esquerra Republicana i la tornarien a "valorar".

En una entrevista al programa 'La Caravana' de Ràdio Estel, Erra ha dit que "d'entrada no seria la seva primera opció a tirar endavant". La presidenta del Parlament ha defensat que Junts aposta més per incrementar l'oferta d'habitatge: "No creiem que s'hagi de marcar el lloguer, sinó augmentar l'oferta", ha dit la presidenta del Parlament de Catalunya i número 4 de Junts+ a les eleccions catalanes del 12 de maig.

Anna Erra, número 4 en la llista de Junts per a les eleccions catalanes del 12 de maig | RÀDIO ESTEL
Anna Erra, número 4 en la llista de Junts per a les eleccions catalanes del 12 de maig | RÀDIO ESTEL

A més, ha remarcat que Catalunya té una mancança d'habitatge social i d'ajudes per a la gent jove. En aquest sentit, s'ha mostrat favorable a atorgar pautes o prestacions a aquest col·lectiu perquè hi hagi més emancipació juvenil.

Els pactes electorals

Preguntat pels pactes electorals després del 12M, Erra ha defensat Carles Puigdemont com la persona més adequada per fer seure a una taula les forces independentistes "per teixir una estratègia conjunta". Erra també ha assegurat que són conscients que es pugui teixir altres aliances perquè els independentistes no governin. "Som gats escaldats. Pot passar evidentment. Per això treballarem per aconseguir que no ens puguin fer un Collboni", en referència al pacte PSC-PP perquè Xavier Trias no fos alcalde i acabés governant Jaume Collboni. Sobre aliances, la presidenta del Parlament ha volgut deixar clar que Junts no pactar amb l'extrema dreta d'Aliança Catalana. "No contemplem cap pacte. Sota cap circumstància", ha dit contundent.

"Continuarem treballant perquè no ens facin 'un Collboni'"

D'altra banda, Erra ha dit que no voldria repetir al capdavant de la presidència a la cambra catalana, ja que la voluntat és que el seu partit ostenti la presidència de la Generalitat. "Estem lluitant perquè així sigui", ha dit. Si ERC quedés per davant de Junts, Erra ha dit que el seu partit té la prioritat d'entendre's amb els republicans. "Sempre són la primera opció", ha deixat clar. Sobre el fet que es trenqués el govern de coalició entre Junts i Esquerra ara fa dos anys, la número 4 de Junts ha volgut recordar que van sortir de l'executiu perquè "no es van contemplar uns acords: "No vam trencar", sinó que en el seu moment no es van contemplar uns acords i per això Junts no val voler continuar al govern "de manera submisa", ha matisat.

"No m'agradaria tornar a ser presidenta del Parlament"

Anna Erra sobre la regulació dels lloguers de temporada: "L'aparcaríem i la tornaríem a valorar"

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

Santi Rodríguez sobre l'atac de Carnero (UGT) a Puigdemont: "Entenc que alguns candidats del PSC tinguin una 'empanada' mental"

Santi Rodríguez, número 4 del PP a les eleccions catalanes | RÀDIO ESTEL

El número 4 del PP a les eleccions catalanes, recorda que els socialistes ja feien aquest discurs l'any passat, abans de necessitar els vots de Junts

6 maig 2024

Redacció

POLÍTICA

Oriol Junqueras veu "prepotent i pretensiós" que Salvador Illa es postuli ja per ser investit president

Oriol Junqueras, president d'ERC, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el president d'ERC critica al candidat del PSC parlant de futurs pactes i insta a Junts a actuar amb responsabilitat

3 maig 2024

Redacció