En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

Anna Llupià (epidemiòloga): “El pic de contagis es coneix dues setmanes després”

El programa  'A Primera Hora' de Ràdio Estel  ha seguit desxifrant, aquest dijous, les claus del coronavirus i com es fa la seva lluita des…

3 abril 2020

Comparteix
El programa  'A Primera Hora' de Ràdio Estel  ha seguit desxifrant, aquest dijous, les claus del coronavirus i com es fa la seva lluita des de dins, des de l’epicentre de la malaltia que provoca. Anna Llupià, metgessa del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, ha dit que “el pic no es pot saber on és fins un parell de setmanes després de superar-lo”. La doctora ha aclarit que “això ens passa amb la grip cada any”. Fins i tot, segons ha aclarit Llupià, “normalment, hi ha algun repunt fins que s’assoleix el pic i comença a baixar”.
La metgessa de l’Hospital Clínic ha donat recomanacions per pal·liar els efectes del coronavirus. “Qui tingui símptomes s’ha d’aïllar fins a superar la malaltia, però també és important que aquesta persona avisi els seus contactes perquè s’aïllin, també, 14 dies”, ha explicat. Pel que fa a la problemàtica de les proves del virus, Anna Llupià ha assegurat que “és essencial tenir aquests tests per identificar els casos, i ara no els tenim”. Ha dit que, amb aquesta situació, “cal tractar el qui tingui un sol símptoma com a positiu”. L'especialista en virus també ha recordat a Ràdio Estel que, “en la història, hem parat moltes epidèmies sense disposar de tests”.
En un altre moment, Llupià ha afirmat que “el confinament serveix només si actuem en les altres 4 potes: identificar casos, identificar contactes i aïllar casos i contactes. Ha de venir acompanyat d’aquesta consciència de cultura epidèmica”. La doctora també ha parlat del document del Sistema d'Emergències Mèdiques sobre triatges de pacients, (en relació amb el límit d’edat per hospitalització). “Ens hem de fer la idea que estem en una situació sanitària molt greu i que els professional han de prendre decisions extremadament difícils”, ha afirmat la metgessa a Ràdio Estel.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024