En directe

Fabricació Pròpia

EDUCACIÓ

Sense categoria

Anna Simó: "Fins que no conegui l'escenari pressupostari del 2024, no em puc comprometre a revertir les retallades que demanen els sindicats"

La consellera d'Educació "no veu ni bé ni malament" que els sindicats d'Educació facin vaga

6 setembre 2023

Redacció

Comparteix

La consellera d'Educació, Anna Simó, ha parlat a La Caravana de les demandes dels sindicats el primer dia d'escola. Un dia marcat per la vaga convocada pels sindicats i per l'abandonament d'USTEC i CGT, el 5 de setembre, de la primera mesa sectorial del curs davant "la falta de compromisos" de la conselleria. "Fins que no conegui l'escenari pressupostari del 2024, no em puc comprometre a revertir les retallades que demanen els sindicats", ha assegurat Simó.

La tornada a l'escola

Preguntada per les expectatives de la reunió prèvia a l'inici de curs, la consellera ha assegurat que "no tenia esperança que els sindicats d'educació desconvoquessin la vaga i que, en tot cas, tampoc no era el seu "objectiu". A més, defensa que, el mes de juliol, ja va dir als sindicats que "no podia començar una negociació, sense saber els recursos amb què comptava per l'any vinent".

0:00 / 0:00

"No tenia esperança que els sindicats d'educació desconvoquessin la vaga"

Simó també sosté que "és el segon curs amb un increment del nombre de docents" i que, alhora, "hi ha una davallada del nombre d'alumnes d'infantil i primària per qüestions demogràfiques". "En concret, apunta, hi ha un "80 % d'aules d'I3 amb 20 alumnes o menys".

Alumnes vulnerables

Ahir, Càritas Barcelona denunciava en el programa Estel Migdia de Ràdio Estel que 5.500 infants no poden pagar les despeses escolars a Barcelona. En aquest sentit, Anna Simó ha defensat el pacte contra la segregació escolar per solucionar aquesta problemàtica i ha dit que la idea és que l'any 2030 "tots els alumnes vulnerables tinguin les despeses cobertes". En tot cas, la consellera ha matisat que "l'escola sola no pot resoldre la vulnerabilitat" i, per això, ha demanat la implicació d'altres sectors per fer-hi front.

Per cobrir els objectius que contempla el pacte contra la segregació, la consellera ha explicat que "de manera progressiva es van pagant les despeses dels alumnes a través d'una motxilla econòmica". Aquest any s'ha començat pels alumnes dels primers cursos d'infantil i secundària i, progressivament, s'anirà ampliant.

La visió dels sindicats

D'altra banda, qui també ha parlat aquest dimecres als micròfons de Ràdio Estel és la portaveu del sindicat USTEC, Iolanda Segura, que ha explicat que els docents "no han notat cap diferència" entre la conselleria de Josep González-Cambrai i Anna Simó, i ha dit que "els va decebre la voluntat del departament de no continuar les negociacions". Això, segons USTEC, suposa "començar el curs amb mal peu".

Iolanda Segura (USTEC): "Hem començat el curs amb mal peu"

Sobre la situació actual que es viuen als centres, Segura ha denunciat "la calor asfixiant" i ha explicat que, ahir, en una escola del Baix Llobregat, una docent va patir una lipotímia. Segons la portaveu del sindicat USTEC, això és conseqüència de l'avançament del curs escolar, que es produeix en una època de més calor. Per això, lamenta que "no es tingui en compte això i que es posi en risc la salut dels docents.

Entrevista a Anna Simó, consellera d'Educació

0:00 / 0:00

Entrevista a Iolanda Segura, portaveu del sindicat USTEC

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

5.500 infants no poden pagar les despeses escolars a Barcelona

despeses escolars

Ho ha avançat Càritas Barcelona a Ràdio Estel alertant que aquesta situació empitjora la salut mental dels més petits

5 setembre 2023

Redacció