En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

Antoni Castellà diu que el nou partit Demòcrates de Catalunya "s'inspira en la Doctrina Social de l'Església"

Antoni Castellà, un dels portaveus de la nova formació Demòcrates de Catalunya (escindida d'Unió), ha explicat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat…

23 juliol 2015

Redacció

Comparteix
Antoni Castellà, un dels portaveus de la nova formació Demòcrates de Catalunya (escindida d'Unió), ha explicat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, que el nou partit "es defineix com a socialcristià i inspirat en la Doctrina Social de l'Església". En aquest sentit, s'ha referit al Papa Francesc per destacar "la seva aportació a una visió que pensa en les persones i els col·lectius per transformar, si cal, realitats concretes". D'altra banda, el també secretari general d'Universitats i Recerca de la Generalitat ha dit que Unió Democràtica "s'ha trencat perquè la direcció oficial, per una majoria del 60 per cent, ha confós el resultat de la consulta interna del 14 de juny amb una aposta per l'autonomisme". En aquest sentit, ha lamentat l'escissió, com també el trencament de Convergència i Unió com a federació.
Sobre el procés sobiranista i les eleccions del 27 de setembre, Antoni Castellà ha elogiat la llista independentista Junts pel Sí, que ha qualificat de molt necessària. "Els contraris a la independència i al fet que els catalans votem tenen, en aquesta candidatura plural, la  millor prova que les eleccions són un plebiscit i que alguna cosa hi ha de diferent quan són capaços d'unir-se persones de l'esquerra de tradició comunista i democratacristians, entre d'altres", ha assegurat. 
En el col·loqui del programa El Mirador de l'actualitat, també han participat aquest dijous el president de l'Observatori del Tercer Sector, Joaquim Sabater, i l'enginyer aeronàutic Moisès Maruri. Sabater ha dit que, en aquest procés, "s'està veient què pensa cadascú sobre el futur de Catalunya, i això ajudarà a polaritzar posicions en el moment de votar". Maruri, per la seva banda, ha comentat que no descarta "un possible boicot del govern espanyol a les eleccions catalanes, potser en forma de suspensió de l'autonomia".
Es pot escoltar aquí tot el col·loqui amb Antoni Castellà.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció