En directe

Fabricació Pròpia

Sense categoria

Antoni Trilla sobre la nova grip aviària: "Ara la gent és molt més conscient del risc que poden tenir aquestes malalties quan passen dels animals a les persones"

Els experts sanitaris segueixen amb atenció la mutació del virus per por que acabi afectant els humans, però l'Organització Mundial de la Salut avalua el risc de contagi com a "baix".

9 febrer 2023

Redacció

Comparteix

Una investigació científica apareguda a la revista europea de control de malalties infeccioses 'Eurosurveillance', conclou que el virus que va afectar tota una granja de visons a Galícia procedia d'aus silvestres, que tenien grip aviària. Els experts sanitaris segueixen amb atenció aquesta mutació del virus, per por que acabi saltant i afectar els humans, però l'Organització Mundial de la Salut avalua el risc de contagi com a "baix".

La propagació de la grip aviària entre els visons d'una granja ha posat en alerta els científics
La propagació de la grip aviària entre els visons d'una granja ha posat en alerta els científics | Network for Animal Freedom

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el metge epidemiòleg de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla, ha explicat que "ara la gent és més conscient del risc que poden tenir aquestes malalties quan passen dels animals a les persones". A més, afegeix que "s'ha d'estudiar molt el món de la salut animal per saber si tenim les eines perquè no es produeixin contagis".

"S'ha d'estudiar el món de la salut animal per saber si tenim les eines perquè no es produeixin contagis"

En aquest sentit, el doctor ha argumentat que la tecnologia que s'ha utilitzat per fer les vacunes contra la Covid, és més adaptable a la grip i a una possible nova soca i és un avenç que es podria utilitzar per a les vacunes que es facin en un futur.

Sobre la pandèmia i l'eliminació de l'obligatorietat de les mascaretes al transport públic, el doctor Trilla s'ha mostrat prudent pel que fa al contagi, tot i que ha indicat que la fase més dolenta ha acabat i és molt poc probable que es facin passos enrere.

Entrevista a l'epidemiòleg Antoni Trilla

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel

Quim Llisorgas, conegut pel seu paper d'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, explica a 'La Caravana' com ha aconseguit ser actor amb la síndrome de Joubert

12 abril 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La nova executiva de la Conferència Episcopal inicia els contactes amb les associacions de víctimes d’abusos 

abusos sexuals en el sí de l’Església

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l’Associació Infància Robada, Juan Cuatrecasas, avança que ha parlat amb el vicepresident José Cobo i li ha demanat que rebutgi “l’informe Dagnino” i treballi en un nou marc jurídic

12 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira és en Jairo, un jugador de futbol colombià que viu de primera mà el racisme, a L'Acadèmia, la nova sèrie de 3Cat

11 abril 2024