En directe

La Caravana

Sense categoria

Antoni Trilla sobre la nova grip aviària: "Ara la gent és molt més conscient del risc que poden tenir aquestes malalties quan passen dels animals a les persones"

Els experts sanitaris segueixen amb atenció la mutació del virus per por que acabi afectant els humans, però l'Organització Mundial de la Salut avalua el risc de contagi com a "baix".

9 febrer 2023

Redacció

Comparteix

Una investigació científica apareguda a la revista europea de control de malalties infeccioses 'Eurosurveillance', conclou que el virus que va afectar tota una granja de visons a Galícia procedia d'aus silvestres, que tenien grip aviària. Els experts sanitaris segueixen amb atenció aquesta mutació del virus, per por que acabi saltant i afectar els humans, però l'Organització Mundial de la Salut avalua el risc de contagi com a "baix".

La propagació de la grip aviària entre els visons d'una granja ha posat en alerta els científics
La propagació de la grip aviària entre els visons d'una granja ha posat en alerta els científics | Network for Animal Freedom

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el metge epidemiòleg de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla, ha explicat que "ara la gent és més conscient del risc que poden tenir aquestes malalties quan passen dels animals a les persones". A més, afegeix que "s'ha d'estudiar molt el món de la salut animal per saber si tenim les eines perquè no es produeixin contagis".

"S'ha d'estudiar el món de la salut animal per saber si tenim les eines perquè no es produeixin contagis"

En aquest sentit, el doctor ha argumentat que la tecnologia que s'ha utilitzat per fer les vacunes contra la Covid, és més adaptable a la grip i a una possible nova soca i és un avenç que es podria utilitzar per a les vacunes que es facin en un futur.

Sobre la pandèmia i l'eliminació de l'obligatorietat de les mascaretes al transport públic, el doctor Trilla s'ha mostrat prudent pel que fa al contagi, tot i que ha indicat que la fase més dolenta ha acabat i és molt poc probable que es facin passos enrere.

Entrevista a l'epidemiòleg Antoni Trilla

0:00 / 0:00

Més actualitat

'Tot sardana' guanya el Premi Capital de la Sardana

Gerard Carrión fent el 'Tot Sardana' al Teatre la Faràndula de Sabadell.

L'espai, emès els diumenges de 9 a 10 h a Ràdio Estel, arribarà aviat a la fita dels 1.500 programes

20 març 2023

Redacció

Marc Molins sobre el cas Negreira: "El Barça ha fet el que havia de fer. Ha encarregat una auditoria interna per tenir un criteri i comunicar-ho posteriorment"

Joan Laporta, al Camp Nou i amb un fons verd.

L'advocat penalista reconeix que hi ha hagut un cert retard en la presa de decisions del club blaugrana i creu que això ha retroalimentat el debat, que ha generat versions contradictòries

20 març 2023

Redacció

Joaquim Nadal: "Quan apareix un cas d'abús sexual: sanció immediata de caràcter preventiu i apartar el cas del contacte. Cal ser contundent des de l'inici"

El conseller de Recerca i Universitats ha dit a Ràdio Estel que l’administració ha de ser més ràpida i severa davant dels casos d’assetjament perquè si no “els temes es podreixen i es perpetuen”

17 març 2023

Redacció