En directe

Fórmula Estel

SOLIDARITAT

“Aquest any el Gran Recapte és, a més, un gran repte”

El Gran Recapte d’Aliments, organitzat pels bancs d’Aliments de Catalunya, es viu aquesta setmana, fins dissabte, en una situació d’excepcionalitat per la pandèmia del Covid-19.…

18 novembre 2020

@rafasanahuja / @IgnasiMiranda

Comparteix
El Gran Recapte d’Aliments, organitzat pels bancs d’Aliments de Catalunya, es viu aquesta setmana, fins dissabte, en una situació d’excepcionalitat per la pandèmia del Covid-19. No hi ha recollida presencial als supermercats o grans superfícies, com es feia sempre, però sí que es gestionarà el subministrament d’aquest menjar a les famílies necessitades. La manera d’ajudar és l’aportació econòmica. Per fer els donatius, es pot entrar en el web www.granrecapteonline.com o bé trucant al telèfon 93 346 44 04 (de l’entitat a Barcelona). També es pot enviar un missatge a l’adreça electrònica info@bancdelsaliments.org o apuntar el número 33596 per utilitzar l’aplicació Bizum. I encara hi ha una altra opció, als mateixos supermercats, fent un donatiu que els establiments registren. Aquest dimecres, en el programa El Mirador de l’Actualitat de Ràdio Estel, la responsable de Comunicació del Banc dels Aliments de Barcelona, Belén Giménez, ha explicat com s'està desenvolupant la campanya.
Quina és ara mateix la situació del Gran Recapte 2020, des de dilluns i amb la mirada posada en la recollida del màxim possible quan s’acabi aquest dissabte a la nit?

La resposta de la ciutadana és molt bona. Creiem que el missatge ha arribat a tothom. Tot i que aquest any ha estat necessari modificar la campanya, la resposta ciutadana, com sempre, està sent molt positiva. No fallarà, i així es podrà recaptar tota la quantitat d’aliments que necessitem.

Es parla de recollir 600 tones d’aliments, gairebé 200 més que l’any passat. Això vol dir que hi ha més necessitat?

Vull aclarir que no és que ens posem la fita dels 6 milions de quilos nosaltres mateixos. El que passa és que sabem que aquesta serà la quantitat que cal perquè arribi a tothom qui ho necessita. És el que cal, tenint en compte la proporció en la pujada de la demanda de necessitats, perquè recordem que s’ha incrementat d'un 40 per cent aquesta demanda. Llavors, el que cal per cobrir-la són aquests 6.000 quilos d’aliments, que és el nostre objectiu.
Encara és possible oferir-se com a voluntari o voluntària? Com s’ha cobert aquesta necessitat de la campanya?

Aquest cop ha calgut reduir la crida del voluntariat per precaució davant els contagis del Covid. Nomes hi haurà persones en els supermercats de més dimensions, els que permetin mantenir totes les mesures de seguretat, com ara distància amb els clients i els treballadors. Només seran dos voluntaris per torn. Altres anys podien ser 4 o 5 persones, però aquesta campanya serà completament diferent i només en tindrem dues, que faran com d'aquesta figura que és l'ambaixador. Els nostres voluntaris informaran del funcionament d’enguany, que serà mitjançant un codi de barres que es pagarà a la mateixa caixa, i que serà de diferents imports. Nosaltres, a posteriori, bescanviarem aquests donatius pels aliments.
Sabem que Càritas, Creu Roja i altres entitats que es beneficien tot l’any de la gestió dels Banc d’Aliments estan especialment preocupades perquè, literalment, no arriben al desembre. Quin recorregut seguiran aquest any els aliments recollits en aquest Gran Recapte excepcional i amb aportacions a distància? Serà com els altres anys?

Altres anys els aliments es començaven repartir de seguida, el mateix dilluns, però aquesta vegada canvia una mica tot. Esperem tenir durant la propera setmana els còmputs de donació i l’import total, que serviran per comprar aliments. A més dels bàsics com ara llet, oli, llegums o conserves, que sempre fan falta, el format virtual obre les possibilitats de comprar altres productes més proteics com són carn, ous i altres. En aquest cas, com que serem nosaltres mateixos els qui fem la compra, es podrà realitzar de manera esglaonada i permetrà conservar-los bé.

Com invitaria als qui ens escolten a fer un donatiu per a aquest Gran Recapte, des d’ara i fins dissabte?

És més necessari que mai. Nosaltres diem que aquest any el gran recapte és, a més, un gran repte.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 18 de novembre.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció