En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Aquest cap de setmana a Tortosa, VII Congrés de Germandats de Setmana Santa de Catalunya, un pont "entre la fe i l'art"

Se celebra aquest cap de setmana a Tortosa el VII Congrés de Germandats de Setmana Santa de Catalunya, amb aquest títol: "Camí de Passió, petjades…

5 febrer 2015

Redacció

Comparteix
Se celebra aquest cap de setmana a Tortosa el VII Congrés de Germandats de Setmana Santa de Catalunya, amb aquest títol: "Camí de Passió, petjades de fe, de tradició i d'art". Isama Rodríguez, copresidenta del Consell de Germandats i Confraries de Barcelona, ha definit les jornades, aquest dijous en una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, com "una ocasió perquè totes les realitats de la pietat popular a casa nostra es coneguin, posin en comú inquietuds i intercanviïn vivències". En aquesta línia, ha destacat que "el fervor és molt divers, particularment a la Província Eclesiàstica de Barcelona, però també arreu de Catalunya, on hi ha gran riquesa"
El bisbe de Tortosa,  Enric Benavent, parlarà en una primera ponència sobre art cristià i transmissió de la fe. A més, Isama Rodríguez ha destacat una de les taules de dissabte, sobre la Setmana Santa i els infants: "Els nens són el present i el futur de la Setmana Santa, i aquesta sessió aportarà moltes coses noves, juntament amb la del bisbe de Tortosa, perquè exposarà el sentit profund i autèntic dels passos i les imatges que portem al carrer, expressió de la fe".
La copresidenta del Consell de Germandats i Confraries de Barcelona, ha explicat també que "aquest congrés va néixer amb senzillesa, gràcies a la inquietud de tres persones que, el 2002 i en una trobada a Ponferrada (Lleó), es van decidir a posar en marxa aquesta convocatòria bianual, començant el 2003 a Tarragona". Aquest any, segons  ha afegit Isama Rodríguez, "ha nascut la Coordinadora Catalana de Germandats i Confraries, que gestiona l'organització del mateix congrés". Finalment, ha recordat que "una germandat o confraria treballa durant tot l'any, no només per Setmana Santa, sinó en altres moments de formació, espiritualitat i altres activitats".
Es pot escoltar aquí (des del minut 28'00") tota l'entrevista a Isama Rodríguez.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció