En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Aquest cap de setmana a Tortosa, VII Congrés de Germandats de Setmana Santa de Catalunya, un pont "entre la fe i l'art"

Se celebra aquest cap de setmana a Tortosa el VII Congrés de Germandats de Setmana Santa de Catalunya, amb aquest títol: "Camí de Passió, petjades…

5 febrer 2015

Redacció

Comparteix
Se celebra aquest cap de setmana a Tortosa el VII Congrés de Germandats de Setmana Santa de Catalunya, amb aquest títol: "Camí de Passió, petjades de fe, de tradició i d'art". Isama Rodríguez, copresidenta del Consell de Germandats i Confraries de Barcelona, ha definit les jornades, aquest dijous en una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, com "una ocasió perquè totes les realitats de la pietat popular a casa nostra es coneguin, posin en comú inquietuds i intercanviïn vivències". En aquesta línia, ha destacat que "el fervor és molt divers, particularment a la Província Eclesiàstica de Barcelona, però també arreu de Catalunya, on hi ha gran riquesa"
El bisbe de Tortosa,  Enric Benavent, parlarà en una primera ponència sobre art cristià i transmissió de la fe. A més, Isama Rodríguez ha destacat una de les taules de dissabte, sobre la Setmana Santa i els infants: "Els nens són el present i el futur de la Setmana Santa, i aquesta sessió aportarà moltes coses noves, juntament amb la del bisbe de Tortosa, perquè exposarà el sentit profund i autèntic dels passos i les imatges que portem al carrer, expressió de la fe".
La copresidenta del Consell de Germandats i Confraries de Barcelona, ha explicat també que "aquest congrés va néixer amb senzillesa, gràcies a la inquietud de tres persones que, el 2002 i en una trobada a Ponferrada (Lleó), es van decidir a posar en marxa aquesta convocatòria bianual, començant el 2003 a Tarragona". Aquest any, segons  ha afegit Isama Rodríguez, "ha nascut la Coordinadora Catalana de Germandats i Confraries, que gestiona l'organització del mateix congrés". Finalment, ha recordat que "una germandat o confraria treballa durant tot l'any, no només per Setmana Santa, sinó en altres moments de formació, espiritualitat i altres activitats".
Es pot escoltar aquí (des del minut 28'00") tota l'entrevista a Isama Rodríguez.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció