En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

“Aquest no és un art de Catalunya o Noruega, sinó que és un art d’Europa en un determinat moment”

El Museu Episcopal de Vic reuneix per primera vegada l'art medieval de Catalunya i Noruega a l'exposició “Nord & Sud” en què s'aprecia la similitud…

28 febrer 2020

Comparteix
El Museu Episcopal de Vic reuneix per primera vegada l'art medieval de Catalunya i Noruega a l'exposició “Nord & Sud” en què s'aprecia la similitud de les obres en aquestes dues regions, tot i els milers de quilòmetres de distància. La noticia ha estat publicada en diversos mitjans arran de la seva força cultural i museística i al programa A Primera Hora n’hem parlat amb Mossèn Josep María Riba, director del Museu Episcopal de Vic.
Riba ha explicat com va sorgir la idea d’una exposició com aquesta: “el Museu Episcopal de Vic és el museu medieval per excel·lència del nostre país i forma part d’una xarxa de museus d’Europa on s’hi produeixen diàlegs com el que hi va haver entre representants del Catherine Convent de Utrecht, un conservador de Bergen i el mateix museu de Vic”.
A més el director del museu a fet referència al perquè de la recuperació de les peces a Catalunya i Noruega i es que “hi ha diferents factors com les revoltes del centre d’Europa amb tot el món protestant que van donar lloc a la destrucció de molt material. A Noruega però va tenir lloc el moviment luterà, molt més respectuós amb les imatges. I a Catalunya no van tenir mai lloc aquestes revoltes”.
Riba també ha volgut fer palès que “aquest no és un art de Catalunya o Noruega, sinó que és un art d’Europa en un determinat moment”. Pel que fa a la exposició també a remarcat que el que més sorprèn “és la distància de 3.000 quilòmetres entre una peça i l’altra i la seva similitud”.
Mossèn Josep María Riba, ha destacat que “el bisbe dels Països Baixos ens va agrair profundament fer una exposició com aquesta perquè els cristians d’allà necessitaven veure que és el que hi havia fa molts anys al seu territori”.   
Per últim i pel que fa al mateix museu, Riba ha dit que “fa temps que el Museu Episcopal de Vic treballa i fa unes exposicions medievals de primer nivell per a que sigui un punt de referència”.
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció