En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“Aquest no és un art de Catalunya o Noruega, sinó que és un art d’Europa en un determinat moment”

El Museu Episcopal de Vic reuneix per primera vegada l'art medieval de Catalunya i Noruega a l'exposició “Nord & Sud” en què s'aprecia la similitud…

28 febrer 2020

Comparteix
El Museu Episcopal de Vic reuneix per primera vegada l'art medieval de Catalunya i Noruega a l'exposició “Nord & Sud” en què s'aprecia la similitud de les obres en aquestes dues regions, tot i els milers de quilòmetres de distància. La noticia ha estat publicada en diversos mitjans arran de la seva força cultural i museística i al programa A Primera Hora n’hem parlat amb Mossèn Josep María Riba, director del Museu Episcopal de Vic.
Riba ha explicat com va sorgir la idea d’una exposició com aquesta: “el Museu Episcopal de Vic és el museu medieval per excel·lència del nostre país i forma part d’una xarxa de museus d’Europa on s’hi produeixen diàlegs com el que hi va haver entre representants del Catherine Convent de Utrecht, un conservador de Bergen i el mateix museu de Vic”.
A més el director del museu a fet referència al perquè de la recuperació de les peces a Catalunya i Noruega i es que “hi ha diferents factors com les revoltes del centre d’Europa amb tot el món protestant que van donar lloc a la destrucció de molt material. A Noruega però va tenir lloc el moviment luterà, molt més respectuós amb les imatges. I a Catalunya no van tenir mai lloc aquestes revoltes”.
Riba també ha volgut fer palès que “aquest no és un art de Catalunya o Noruega, sinó que és un art d’Europa en un determinat moment”. Pel que fa a la exposició també a remarcat que el que més sorprèn “és la distància de 3.000 quilòmetres entre una peça i l’altra i la seva similitud”.
Mossèn Josep María Riba, ha destacat que “el bisbe dels Països Baixos ens va agrair profundament fer una exposició com aquesta perquè els cristians d’allà necessitaven veure que és el que hi havia fa molts anys al seu territori”.   
Per últim i pel que fa al mateix museu, Riba ha dit que “fa temps que el Museu Episcopal de Vic treballa i fa unes exposicions medievals de primer nivell per a que sigui un punt de referència”.
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció