En directe

El Matí a Ràdio Estel

SOCIETAT

"Ara sona un nou candidat a la investidura: Antoni Morral"

Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés i membre de la Junta de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Lluís Sols, col·laborador…

4 maig 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés i membre de la Junta de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Lluís Sols, col·laborador del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia, i Guillem Pursals, politòleg expert en conflictes, han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, les incerteses i les esperances de cara als dies que resten per formar un govern a Catalunya. Pursals ha anunciat, a partir de fonts no confirmades oficialment, que "Antoni Morral, exalcalde de Cerdanyola per Iniciativa i ara diputat de Junts per Catalunya, és un altre dels noms que sonen ara per a la investidura entre la majoria independentista". Ha comentat que "no és conegut, té un perfil molt baix que permetria a Puigdemont destacar, tot i la seva situació a Alemanya, i guanya opcions també perquè Elsa Artadi no accepta el paper simbòlic que pugui tenir Puigdemont, cosa que sí que pot fer Morral".

Per la seva banda, Capdevila ha explicat que el seu partit "vol i espera, des del gener, que es formi aviat un govern tan aviat com sigui possible, per rearmar i reorganitzar el moviment independentista i per defensar les posicions que no s'han de perdre". Pursals i Capdevila han discrepat sobre l'aplicació o no del 155 després de la formació d'un govern català. Sols ha dit que, "si tira endavant l'opció d'Elsa Artadi, pot haver-hi novetats a partir d'aquest dissabte, amb la reunió de Puigdemont amb diputats de Junts per Catalunya, però si no és així, passaran més dies". En aquesta línia, ha aclarit que "el problema és que, si Elsa Artadi és elegida presidenta, Mercè Conesa saltaria i es trencarien els equilibris, principalment del PDeCAT".
 
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 4 de maig.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció