En directe

El Matí a Ràdio Estel

Sense categoria

Josep Rull: "Aragonès estigmatitza la gent que d'una manera honesta anirà a la manifestació de l'11 de setembre"

El president del Consell General de Junts per Catalunya, Josep Rull, diu que "tan greu és que Aragonès no vagi a la manifestació de l'11 de setembre com les explicacions que dona per no anar-hi, que són inaudites".

5 setembre 2022

Redacció

Comparteix

Després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, decidís no anar a la manifestació de l'11 de setembre argumentant que és una convocatòria en contra dels partits i no en contra del govern de l'Estat Espanyol, Junts per Catalunya aprofita l'ocasió per atacar la decisió del seu soci de govern. Aquesta vegada ha estat de la mà del president del Consell General de Junts per Catalunya, Josep Rull, que, aquest matí ha passat pels micròfons de Ràdio Estel i ha criticat la decisió de l'actual president.

L'exconseller de territori i sostenibilitat, Josep Rull
L'exconseller de territori i sostenibilitat Josep Rull, el 6 de juliol de 2022, quan va sortir la notícia que es postulava per presidir el Consell Nacional de Junts. ACN

"La raó perquè no hi va és una esmena a la totalitat a tots els que van a la manifestació; Aragonès no acaba d'entendre quin és el sentit d'aquestes manifestacions", ha dit mentre criticava que és "tan greu" el fet de no anar-hi com "les raons" que ha donat. Per Rull, els arguments no són gens adequats, perquè demostren que Aragonès no entén que "la finalitat de la convocatòria és reivindicar la independència" . El membre de Junts per Catalunya tampoc no entén el canvi d'opinió d'Aragonès d'ara respecte de fa cinc anys, quan era secretari del departament d'Economia.

"Aragonès no entén que la finalitat de la convocatòria (de l'11 de setembre) és reivindicar la independència"

El Govern de coalició, en risc

Sobre una possible sortida del govern, Josep Rull opina que caldrà prendre decisions "importants, rellevants i transcendents", si no es recondueix el pacte que tenen els dos socis de Govern per treballar per la independència. Tot i això, abans que res, la prioritat de Junts és treballar per "reconduir la situació" perquè considera que és el que garanteix més "estabilitat" per aconseguir l'objectiu de ser independents.

"Caldrà prendre decisions importants, rellevants i transcendents si no es recondueix el pacte dels dos socis de Govern per treballar per la independència"

La gratüitat de Rodalies, insostenible

Rull, que va ser conseller de territori i sostenibilitat, ha parlat a 'El Matí a Ràdio Estel' sobre la gratuïtat de Rodalies en el primer dia laborable després de les vacances: "Amb caràcter general no es pot allargar aquesta gratuïtat", perquè considera que és una mesura "populista" i pensa que seria preferible millorar l'eficiència de Rodalies. Tot i això, sí que veuria amb bons ulls "reduir el preu dels títols de transports més usats" com pot ser la T-Jove o la T-Usual.

ESCOLTA L'ENTREVISTA

Entrevista Josep Rull, president del Consell General de Junts per Catalunya i exconseller de territori i sostenibilitat

0:00 / 0:00

Més actualitat

Xavier Trias: "No serà fàcil pactar amb el PSC perquè Jaume Collboni es resisteix, amb ERC estic encantat"

Xavier Trias, guanyador de les eleccions municipals a Barcelona, als estudis de Ràdio Estel el 8 de juny de 2023

El guanyador de les eleccions a Barcelona diu a Ràdio Estel que "Maragall no vol un pacte a tres bandes i ho hauré de respectar"

8 juny 2023

Redacció

Els veïns de Badalona exigeixen la posada en marxa del Consell de Prevenció i Seguretat per lluitar contra les agressions sexuals

Imatge de l'enganxina de l'112 d'un cotxe de Mossos d'Esquadra

El psicòleg Jaume Funes assegura que ni el Codi Penal ni l'abandonament són la solució

7 juny 2023

Redacció

Les vacances escolars són un risc per als infants que no tenen hàbit de lectura a casa

Alumnes d'Artés amb el llibre 'La revolta dels burots'

Ho diu Marta López, directora del programa de lectura Lecxit, de la Fundació Bofill, qui assegura que "usar una pantalla i no ser lector no té una relació directa"

6 juny 2023

Redacció