En directe

Fabricació Pròpia

Sense categoria

Josep Rull: "Aragonès estigmatitza la gent que d'una manera honesta anirà a la manifestació de l'11 de setembre"

El president del Consell General de Junts per Catalunya, Josep Rull, diu que "tan greu és que Aragonès no vagi a la manifestació de l'11 de setembre com les explicacions que dona per no anar-hi, que són inaudites".

5 setembre 2022

Redacció

Comparteix

Després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, decidís no anar a la manifestació de l'11 de setembre argumentant que és una convocatòria en contra dels partits i no en contra del govern de l'Estat Espanyol, Junts per Catalunya aprofita l'ocasió per atacar la decisió del seu soci de govern. Aquesta vegada ha estat de la mà del president del Consell General de Junts per Catalunya, Josep Rull, que, aquest matí ha passat pels micròfons de Ràdio Estel i ha criticat la decisió de l'actual president.

L'exconseller de territori i sostenibilitat, Josep Rull
L'exconseller de territori i sostenibilitat Josep Rull, el 6 de juliol de 2022, quan va sortir la notícia que es postulava per presidir el Consell Nacional de Junts. ACN

"La raó perquè no hi va és una esmena a la totalitat a tots els que van a la manifestació; Aragonès no acaba d'entendre quin és el sentit d'aquestes manifestacions", ha dit mentre criticava que és "tan greu" el fet de no anar-hi com "les raons" que ha donat. Per Rull, els arguments no són gens adequats, perquè demostren que Aragonès no entén que "la finalitat de la convocatòria és reivindicar la independència" . El membre de Junts per Catalunya tampoc no entén el canvi d'opinió d'Aragonès d'ara respecte de fa cinc anys, quan era secretari del departament d'Economia.

"Aragonès no entén que la finalitat de la convocatòria (de l'11 de setembre) és reivindicar la independència"

El Govern de coalició, en risc

Sobre una possible sortida del govern, Josep Rull opina que caldrà prendre decisions "importants, rellevants i transcendents", si no es recondueix el pacte que tenen els dos socis de Govern per treballar per la independència. Tot i això, abans que res, la prioritat de Junts és treballar per "reconduir la situació" perquè considera que és el que garanteix més "estabilitat" per aconseguir l'objectiu de ser independents.

"Caldrà prendre decisions importants, rellevants i transcendents si no es recondueix el pacte dels dos socis de Govern per treballar per la independència"

La gratüitat de Rodalies, insostenible

Rull, que va ser conseller de territori i sostenibilitat, ha parlat a 'El Matí a Ràdio Estel' sobre la gratuïtat de Rodalies en el primer dia laborable després de les vacances: "Amb caràcter general no es pot allargar aquesta gratuïtat", perquè considera que és una mesura "populista" i pensa que seria preferible millorar l'eficiència de Rodalies. Tot i això, sí que veuria amb bons ulls "reduir el preu dels títols de transports més usats" com pot ser la T-Jove o la T-Usual.

ESCOLTA L'ENTREVISTA

Entrevista Josep Rull, president del Consell General de Junts per Catalunya i exconseller de territori i sostenibilitat

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel

Quim Llisorgas, conegut pel seu paper d'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, explica a 'La Caravana' com ha aconseguit ser actor amb la síndrome de Joubert

12 abril 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La nova executiva de la Conferència Episcopal inicia els contactes amb les associacions de víctimes d’abusos 

abusos sexuals en el sí de l’Església

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l’Associació Infància Robada, Juan Cuatrecasas, avança que ha parlat amb el vicepresident José Cobo i li ha demanat que rebutgi “l’informe Dagnino” i treballi en un nou marc jurídic

12 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira és en Jairo, un jugador de futbol colombià que viu de primera mà el racisme, a L'Acadèmia, la nova sèrie de 3Cat

11 abril 2024