En directe

El rosari

RÀDIO ESTEL

Arcadi Oliveres descarta que Procés Constituent es presenti a unes eleccions: ´´Volem unir l'esquerra´´

L'economista Arcadi Oliveres, impulsor del nou moviment Procés Constituent (www.procesconstituent.cat) i president de Justícia i Pau, ha descartat aquest divendres al matí que el seu…

8 novembre 2013

Redacció

Comparteix

L'economista Arcadi Oliveres, impulsor del nou moviment Procés Constituent (www.procesconstituent.cat) i president de Justícia i Pau, ha descartat aquest divendres al matí que el seu col·lectiu, que ja té més de 45.700 adhesions, es presenti a unes properes eleccions. ''L'únic que volem és fer possible la creació d'una gran candidatura única d'esquerres, on nosaltres ens implicaríem amb membres de la plataforma, però no pas sols'', ha explicat. En la mateixa línia, Oliveres ha afegit que ara ''el Procés Constituent està fent un treball poc visible, però molt important a nivell intern, perquè es vol consolidar tota l'estructura, després de les presentacions a desenes de ciutats i pobles de Catalunya''. Aquesta ha estat una de les intervencions del debat El mirador de l'actualitat, dins el programa El primer cafè de Ràdio Estel, on també han participat el periodista Lluís Foix, el dirigent d'Unió Democràtica Llibert Cuatrecasas i el membre del Consell de direcció d'Unió Progrés i Democràcia Ramon de Veciana.

Sobre el paper d'UPyD en la política espanyola, Ramon de Veciana ha explicat que, després del congrés del cap de setmana passat amb la reelecció de Rosa Díez, ''el partit vol consolidar la seva vocació de ser una força de govern, en l'àmbit municipal, autonòmic i estatal''. Sobre la seva ideologia, ha aclarit que, més que una escissió del PSOE, ''és una força impulsada per una líder que veu augmentat el seu suport popular'', i ha qualificat la formació de ''progressista, transversal i oberta a pactes diversos''. Per la seva banda, el dirigent d'Unió Llibert Cuatrecasas, president de l'Institut d'Estudis Humanístics Miquel Coll i Alentorn (INEHCA), ha presentat la jornada ideològica sobre valors i política, que es farà aquest dissabte a l'hotel Melià de l'avinguda de Sarrià de Barcelona, com ''una aportació molt necessària al debat polític, tenint en compte l'humanisme cristià i la defensa d'uns valors'' que proposa el partit democristià. Entre altres participants, destaquen Josep Miró i Ardèvol, Joan Rigol, Jordi López Camps, Josep Maria Carbonell i, com a moderador d'una de les sessions, el director de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, Jaume Aymar.

A nivell general, sobre el moment actual de la política i la democràcia a Espanya, Lluís Foix ha assegurat que, ''en els parlaments i també en alguns ajuntaments, s'està produint un gran canvi amb el creixement d'UPyD, Esquerra Unida, Ciutadans, la CUP i altres forces polítiques''. En la mateixa línia, Foix ha comentat que ''hi ha també un creixement de l'abstencionisme, però no perquè la política no interessi els ciutadans, sinó perquè manca la confiança en els actuals dirigents i partits''. I pel que fa a les reformes, el periodista ha destacat la urgència ''d'aprovar una llei electoral catalana que no té sentit que no s'hagi elaborat quan s'està impulsant un procés sobiranista i transformador''. Per la seva banda, Arcadi Oliveres ha defensat ''que es canviïn les regulacions sobre els mitjans de comunicació i la seva incidència social i política, no per retallar llibertats, sinó per aprofundir-hi''. Ramon de Veciana s'ha decantat per proposar ''més controls sobre l'economia dels partits polítics i les institucions''.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció