En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Arcadi Oliveres descarta que Procés Constituent es presenti a unes eleccions: ´´Volem unir l'esquerra´´

L'economista Arcadi Oliveres, impulsor del nou moviment Procés Constituent (www.procesconstituent.cat) i president de Justícia i Pau, ha descartat aquest divendres al matí que el seu…

8 novembre 2013

Redacció

Comparteix

L'economista Arcadi Oliveres, impulsor del nou moviment Procés Constituent (www.procesconstituent.cat) i president de Justícia i Pau, ha descartat aquest divendres al matí que el seu col·lectiu, que ja té més de 45.700 adhesions, es presenti a unes properes eleccions. ''L'únic que volem és fer possible la creació d'una gran candidatura única d'esquerres, on nosaltres ens implicaríem amb membres de la plataforma, però no pas sols'', ha explicat. En la mateixa línia, Oliveres ha afegit que ara ''el Procés Constituent està fent un treball poc visible, però molt important a nivell intern, perquè es vol consolidar tota l'estructura, després de les presentacions a desenes de ciutats i pobles de Catalunya''. Aquesta ha estat una de les intervencions del debat El mirador de l'actualitat, dins el programa El primer cafè de Ràdio Estel, on també han participat el periodista Lluís Foix, el dirigent d'Unió Democràtica Llibert Cuatrecasas i el membre del Consell de direcció d'Unió Progrés i Democràcia Ramon de Veciana.

Sobre el paper d'UPyD en la política espanyola, Ramon de Veciana ha explicat que, després del congrés del cap de setmana passat amb la reelecció de Rosa Díez, ''el partit vol consolidar la seva vocació de ser una força de govern, en l'àmbit municipal, autonòmic i estatal''. Sobre la seva ideologia, ha aclarit que, més que una escissió del PSOE, ''és una força impulsada per una líder que veu augmentat el seu suport popular'', i ha qualificat la formació de ''progressista, transversal i oberta a pactes diversos''. Per la seva banda, el dirigent d'Unió Llibert Cuatrecasas, president de l'Institut d'Estudis Humanístics Miquel Coll i Alentorn (INEHCA), ha presentat la jornada ideològica sobre valors i política, que es farà aquest dissabte a l'hotel Melià de l'avinguda de Sarrià de Barcelona, com ''una aportació molt necessària al debat polític, tenint en compte l'humanisme cristià i la defensa d'uns valors'' que proposa el partit democristià. Entre altres participants, destaquen Josep Miró i Ardèvol, Joan Rigol, Jordi López Camps, Josep Maria Carbonell i, com a moderador d'una de les sessions, el director de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, Jaume Aymar.

A nivell general, sobre el moment actual de la política i la democràcia a Espanya, Lluís Foix ha assegurat que, ''en els parlaments i també en alguns ajuntaments, s'està produint un gran canvi amb el creixement d'UPyD, Esquerra Unida, Ciutadans, la CUP i altres forces polítiques''. En la mateixa línia, Foix ha comentat que ''hi ha també un creixement de l'abstencionisme, però no perquè la política no interessi els ciutadans, sinó perquè manca la confiança en els actuals dirigents i partits''. I pel que fa a les reformes, el periodista ha destacat la urgència ''d'aprovar una llei electoral catalana que no té sentit que no s'hagi elaborat quan s'està impulsant un procés sobiranista i transformador''. Per la seva banda, Arcadi Oliveres ha defensat ''que es canviïn les regulacions sobre els mitjans de comunicació i la seva incidència social i política, no per retallar llibertats, sinó per aprofundir-hi''. Ramon de Veciana s'ha decantat per proposar ''més controls sobre l'economia dels partits polítics i les institucions''.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció