En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Arcadi Oliveres destaca, de Muriel Casals, "la seva manera de fer, la fermesa de conviccions i l'amabilitat de tracte"

Arcadi Oliveres ha recordat aquest dimarts, des del programa El mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, la figura de Muriel Casals, que moria el cap…

16 febrer 2016

Redacció

Comparteix

Arcadi Oliveres ha recordat aquest dimarts, des del programa El mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, la figura de Muriel Casals, que moria el cap de setmana passat en no haver pogut superar les lesions cerebrals derivades de l'atropellament d'una bicicleta el 30 de gener passat. L'expresident de Justícia i Pau a Barcelona, que considera l'expresidenta d'Òmnium Cultural una de les seves millors amiges, ha destacat "el llarg tracte personal, de fa 53 anys", que tenien tots dos, "ja des del primer curs, tots dos plegats, la carrera d'Econòmiques a la Universitat de Barcelona". "Després, ens vam retrobar a la Facultat d'Econòmiques de la Universitat Autònoma, on hem exercit junts la docència, cosa a la qual s'ha d'afegir el fet que hem portat els fills a la mateixa escola i hem compartit moltes vivències", ha explicat.

Després de recordar "la imminència del 50è aniversari de la Caputxinada, quan es demanava un sindicat lliure en ple franquisme", un fet que igualment va unir-lo amb Casals durant els seus estudis universitaris, Arcadi Oliveres ha comentat que han compartit "col·laboracions en programes d'Omnium Cultural i altres entitats". Un altre aspecte que ha destacat Arcadi Oliveres, sobre Muriel Casals, és "la manera de fer que tenia, amb fermesa de conviccions, amabilitat de tracte i creences absolutes". A més, tant el mateix Oliveres com el seu company de tertúlia, el secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, Lluís Serra, han compartit satisfacció pel fet que s'hagi concedit a Casals la medalla d'or de la Generalitat.
D'altra banda, Arcadi Oliveres ha recordat que "ara fa 7 mesos, ja va morir Montserrat Casals, una germana 10 anys més jove que Muriel i que havia estat corresponsal de Televisió de Catalunya a París, des d'on havia donat, juntament amb el seu marit Octavi Martí, del diari El País, molt bones informacions". També ha recordat que "la mare de Muriel Casals va morir ara fa un any i mig a l'edat de 99 anys". Sobre les possibles repercussions polítiques de la pèrdua de Muriel Casals, Arcadi Oliveres ha dit que ara cal "mantenir l'esperança, aplicar el seu saber fer, amb maneres dolces i alhora fermes d'actuació".

Es pot escoltar AQUÍ (des del minut 13') la intervenció d'Arcadi Oliveres parlant de Muriel Casals.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció