En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

Arcadi Oliveres i Ignasi Farreres qualifiquen de fracàs els dos anys de Rajoy al govern espanyol, i el popular Òscar Ramírez justifica "les mesures impopulars"

El regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona Òscar Ramírez, l'exconseller Ignasi Farreres i l'economista Arcadi Oliveres han valorat aquest dimecres al matí, en el…

20 novembre 2013

Redacció

Comparteix

El regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona Òscar Ramírez, l'exconseller Ignasi Farreres i l'economista Arcadi Oliveres han valorat aquest dimecres al matí, en el Mirador de l'actualitat dins el programa El primer cafè de Ràdio Estel, els dos anys de govern de Mariano Rajoy. Coincidint amb el segon aniversari de la victòria dels populars per majoria absoluta, tots tres han coincidit en la idea que el panorama és molt complicat i que les decisions socials i econòmiques de l'executiu espanyol han creat un malestar difícil d'afrontar. Ramírez, tot i admetre la realitat present, ha dit que ''el que s'ha fet fins ara han estat mesures impopulars, perquè a ningú no li agrada apujar els impostos i la pressió fiscal dels ciutadans, i al govern tampoc, però no quedava un altre remei''. Com a principal argument, el dirigent popular ha afegit que ''calia sanejar els comptes de l'Estat, donar credibilitat a Espanya davant els organismes internacionals i incentivar la inversió al nostre país amb garanties, des de la seriositat i la responsabilitat''.

Per la seva banda, Arcadi Oliveres ha qualificat de ''molt negativa'' la gestió del govern espanyol aquests dos anys. Dins els temes importants on no s'han fet bé les coses, segons ell, el també president de Justícia i Pau s'ha referit a la immigració, i ha posat com a exemple ''que el Ministeri de l'Interior hagi reforçat la tanca fronterera de Melilla amb unes punxes fetes per assassinar els immigrants, cosa que és una vergonya''. En aquesta línia, Oliveres ha recordat que ''el món és de tots, i no tenim dret a posar cap frontera, perquè aquest és el principi bàsic del bon cristià''. També com a exemple, ha parlat de la Renda per Càpita d'un català i d'una persona que visqui a Burkina Faso, per assegurar que, ''si vinguéssin ara a Espanya 40 milions d'habitants més, cosa impensable, la renda baixaria a la meitat i, en lloc de ser 85 vegades més gran, seria només 42 vegades i mitja, i seguiríem sent molt rics''.

Ignasi Farreres, actualment president del Centere d'Estudis Econòmics i Socials (CEES), ha qualificat de ''fracàs absolut'' aquests dos anys de govern del PP. Sobre Mariano Rajoy, ha destacat que ''la seva inacció davant els problemes el converteix en un estadista negatiu perquè no reacciona, segurament molt condicionat pels extremistes de la línia d'Aznar, o altres, i els fa més cas que no pas a la veritable substància del mateix problema''. Això sí, Farreres ha coincidit amb el popular Òscar Ramírez en el fet que ''l'executiu de Rajoy ha sabut mantenir una fermesa econòmica que ha evitat un desastre com el que hauria estat el rescat a l'estil de Grècia, Portugal o Irlanda''.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció