En directe

El Rosari

RÀDIO ESTEL

Arcadi Oliveres i Ignasi Farreres qualifiquen de fracàs els dos anys de Rajoy al govern espanyol, i el popular Òscar Ramírez justifica "les mesures impopulars"

El regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona Òscar Ramírez, l'exconseller Ignasi Farreres i l'economista Arcadi Oliveres han valorat aquest dimecres al matí, en el…

20 novembre 2013

Redacció

Comparteix

El regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona Òscar Ramírez, l'exconseller Ignasi Farreres i l'economista Arcadi Oliveres han valorat aquest dimecres al matí, en el Mirador de l'actualitat dins el programa El primer cafè de Ràdio Estel, els dos anys de govern de Mariano Rajoy. Coincidint amb el segon aniversari de la victòria dels populars per majoria absoluta, tots tres han coincidit en la idea que el panorama és molt complicat i que les decisions socials i econòmiques de l'executiu espanyol han creat un malestar difícil d'afrontar. Ramírez, tot i admetre la realitat present, ha dit que ''el que s'ha fet fins ara han estat mesures impopulars, perquè a ningú no li agrada apujar els impostos i la pressió fiscal dels ciutadans, i al govern tampoc, però no quedava un altre remei''. Com a principal argument, el dirigent popular ha afegit que ''calia sanejar els comptes de l'Estat, donar credibilitat a Espanya davant els organismes internacionals i incentivar la inversió al nostre país amb garanties, des de la seriositat i la responsabilitat''.

Per la seva banda, Arcadi Oliveres ha qualificat de ''molt negativa'' la gestió del govern espanyol aquests dos anys. Dins els temes importants on no s'han fet bé les coses, segons ell, el també president de Justícia i Pau s'ha referit a la immigració, i ha posat com a exemple ''que el Ministeri de l'Interior hagi reforçat la tanca fronterera de Melilla amb unes punxes fetes per assassinar els immigrants, cosa que és una vergonya''. En aquesta línia, Oliveres ha recordat que ''el món és de tots, i no tenim dret a posar cap frontera, perquè aquest és el principi bàsic del bon cristià''. També com a exemple, ha parlat de la Renda per Càpita d'un català i d'una persona que visqui a Burkina Faso, per assegurar que, ''si vinguéssin ara a Espanya 40 milions d'habitants més, cosa impensable, la renda baixaria a la meitat i, en lloc de ser 85 vegades més gran, seria només 42 vegades i mitja, i seguiríem sent molt rics''.

Ignasi Farreres, actualment president del Centere d'Estudis Econòmics i Socials (CEES), ha qualificat de ''fracàs absolut'' aquests dos anys de govern del PP. Sobre Mariano Rajoy, ha destacat que ''la seva inacció davant els problemes el converteix en un estadista negatiu perquè no reacciona, segurament molt condicionat pels extremistes de la línia d'Aznar, o altres, i els fa més cas que no pas a la veritable substància del mateix problema''. Això sí, Farreres ha coincidit amb el popular Òscar Ramírez en el fet que ''l'executiu de Rajoy ha sabut mantenir una fermesa econòmica que ha evitat un desastre com el que hauria estat el rescat a l'estil de Grècia, Portugal o Irlanda''.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció