En directe

Sons de la terra

RÀDIO ESTEL

Arcadi Oliveres: “Les eleccions del 27-S són l'única forma de garantir la continuïtat de CIU en el poder”

Arcadi Oliveres està d'intensa actualitat, ja que a més de ser un reputat analista polític, la seva formació de referència, Procés Constituent, ha tancat un…

23 gener 2015

Redacció

Comparteix
Arcadi Oliveres està d'intensa actualitat, ja que a més de ser un reputat analista polític, la seva formació de referència, Procés Constituent, ha tancat un principi d'acord per presentar-se amb una candidatura única a les municipals de Barcelona el 24 de maig, amb Guanyem Barcelona, Iniciativa (ICV-EUiA) i Podem. El també professor d’economia de la Universitat Autònoma (UAB) ha valorat aquest divendres, des de la Fórmula Estel, la convocatòria del 27-S: “Jo no sé si Artur Mas ha avançat o endarrerit les eleccions. Després del 9-N, el pas normal era fer unes eleccions ràpides. Jo diria que es un camí normal, previsible, a la vista dels esdeveniments dels últims mesos”. 
Oliveres ha argumentat, sobre l’avançament electoral a Catalunya, que “és l'única forma de garantir la continuïtat de Convergència i Unió en el poder, perquè les estadístiques no donaven bones opcions a Mas". En aquesta línia, ha afegit que el president de la Generalitat "ha volgut aprofitar aquesta onada nacionalista a canvi d’altres coses, com ara l’aprovació dels pressupostos”. L'expresident de Justícia i Pau veu les eleccions a Barcelona com un punt determinant per al futur polític de Catalunya, tenint en compte que és un dels fundadors de Procés Constituent. 
L’acord al qual ha arribat aquesta plataforma amb Guanyem, ICV-EUiA i Podem, tot i que ell no hi ha intervingut, té una pega, segons la seva opinió: "Tira endavant amb una recança, que és la retirada de la CUP". Oliveres ha explicat que, "si realment Guanyem va il·lusionar molta gent en el primer moment, era perquè volia fer una coalició de partits d’esquerra que volia un canvi real en la política”. Així ha definit l'economista un projecte que, de fet, li continua fent "molta il·lusió". Per això, Arcadi Oliveres s'ha mostrat de fet contrariat per aquesta absència de la CUP. “Ho lamento. Evidentment a aquestes alçades no es pot fer res, però a veure si en el futur es poden canviar una mica les coses”, ha conclòs.
Es pot escoltar aquí (minut 27'00") tota l’entrevista a Arcadi Oliveres.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció