En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"Arran de l'1-O no ens sentíem còmodes amb Podem de Madrid"

Aquest dijous a A Primera Hora hem parlat amb l’exdiputat Albano-Dante Fachin  sobre l’estat de la politica catalana i de Som Alternativa.  Fachín ha explicat…

27 setembre 2018

@OscarLlena

Comparteix
Aquest dijous a A Primera Hora hem parlat amb l’exdiputat Albano-Dante Fachin  sobre l’estat de la politica catalana i de Som Alternativa. 
Fachín ha explicat l’origen de la seva formació política: "Arran de l’1 d’octubre, alguns no ens sentíem prou còmodes a Podem pel posicionament que es tenia des de Madrid del què passava a Catalunya. Es va veure que hi havia diferència entre els veins del carrer i la direcció. Molta gent que entén que encara que no vulgui la independència entén que hem de ser demòcrates radicals per fer front a la repressió". 
Amb l’espai Som Alternativa, "la idea de fons és que a les municipals es pugui replicar el què vam veure al carrer l'1 d'octubre: gent diferent unida per fer front al mateix. Més enllà de crear un altre partit, la idea és aportar a cada lloc el que necessita per aquesta unió". Albano-Dante Fachín, d’altra banda, ha negat que ell es presenti a les municipals de Barcelona.
El polític ha definit així la situació catalana: “És la continuació política d’uns fets que van passar fa un any". Segons Fachín, "a partir de l'1 d’Octubre es van generar certs acords, com el 3-O o les manifestacions pels presos polítics. Crec que hi ha un canvi profund en la societat catalana, que demostra que avança trobant punts d'acció conjunta".
Per tancar l’A Primera Hora, Carme Munté, cap de redacció de Catalunya Cristiana, ens ha portat les novetats del darrer número de setmanari, amb un suplement dedicat al Bisbe Carrera, que el 3 d’octubre farà 10 anys que va morir. 

Pots tornar a escoltar A Primera Hora

Foto: Fundació Pere Tarrés

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció