En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

Arrels fa una crida a la col·laboració ciutadana

Quan encara no ha acabat el 2016, Arrels Fundació ha atès un 4,56% més de persones sense llar que l'any passat. D'aquestes, 732 han estat…

29 desembre 2016

Comparteix

Quan encara no ha acabat el 2016, Arrels Fundació ha atès un 4,56% més de persones sense llar que l'any passat. D'aquestes, 732 han estat ateses per primer cop. En paral·lel a aquest augment de l'activitat, però, els ingressos han davallat enguany i l'entitat tancarà l'any amb dèficit. Per això Arrels fa una crida a al ciutadania perquè faci una aportació econòmica extraordinària.

Les causes d'aquesta caiguda dels ingressos són, segons ha manifestat Arrels Fundació, la reducció del nombre de socis i donants, i el fet que s'ha perdut una subvenció per valor de 198.000 euros que atorga el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Amb tot, "aquesta davallada imprevista dels fons no està afectant l'atenció a les persones ni l'habitatge estable que ofereix l'entitat perquè es compta amb superàvit de l'any anterior". L'entitat, però, alerta que en un futur, "si la manca d'ingressos es manté sí que podria alterar l'activitat de l'entitat". Una dada a tenir en compte: amb 198.000 euros es poden oferir 9.000 nits d'allotjament amb el seguiment social corresponent.

Tot plegat en un context en què es detecten cada cop més persones dormint al carrer. A Barcelona es calcula que hi ha 3.231 persones sense llar: 941 persones dormen al carrer, 1.907 en recursos públics i privats, i 383 en assentaments irregulars. A tot Catalunya, 5.433 persones viuen al carrer o en refugis de baixa exigència.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció