En directe

Sense distància

ACCIÓ SOCIAL

Arrels fa una crida a la col·laboració ciutadana

Quan encara no ha acabat el 2016, Arrels Fundació ha atès un 4,56% més de persones sense llar que l'any passat. D'aquestes, 732 han estat…

29 desembre 2016

Comparteix

Quan encara no ha acabat el 2016, Arrels Fundació ha atès un 4,56% més de persones sense llar que l'any passat. D'aquestes, 732 han estat ateses per primer cop. En paral·lel a aquest augment de l'activitat, però, els ingressos han davallat enguany i l'entitat tancarà l'any amb dèficit. Per això Arrels fa una crida a al ciutadania perquè faci una aportació econòmica extraordinària.

Les causes d'aquesta caiguda dels ingressos són, segons ha manifestat Arrels Fundació, la reducció del nombre de socis i donants, i el fet que s'ha perdut una subvenció per valor de 198.000 euros que atorga el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Amb tot, "aquesta davallada imprevista dels fons no està afectant l'atenció a les persones ni l'habitatge estable que ofereix l'entitat perquè es compta amb superàvit de l'any anterior". L'entitat, però, alerta que en un futur, "si la manca d'ingressos es manté sí que podria alterar l'activitat de l'entitat". Una dada a tenir en compte: amb 198.000 euros es poden oferir 9.000 nits d'allotjament amb el seguiment social corresponent.

Tot plegat en un context en què es detecten cada cop més persones dormint al carrer. A Barcelona es calcula que hi ha 3.231 persones sense llar: 941 persones dormen al carrer, 1.907 en recursos públics i privats, i 383 en assentaments irregulars. A tot Catalunya, 5.433 persones viuen al carrer o en refugis de baixa exigència.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció