En directe

Sense distància

ACCIÓ SOCIAL

Arrels Sant Ignasi reivindica el dret a l’habitatge

Lafundació Arrels Sant Ignasi, una entitat que treballa en l’atenció a lespersones que es troben en una situació vulnerable a la província de Lleida, esva…

26 novembre 2018

Macià Grau

Comparteix

Lafundació Arrels Sant Ignasi, una entitat que treballa en l’atenció a lespersones que es troben en una situació vulnerable a la província de Lleida, esva manifestar el 22 de novembre a la plaça de la Paeria de Lleida perreivindicar el dret a l’habitatge, amb motiu del dia de les persones sense llarque es va celebrar diumenge passat.

L’actereivindicatiu va comptar amb la participació de més de 140 persones, entrevoluntaris i ciutadans, que conjuntament van construir una casa amb caixes decartró per tal de representar el tipus d’habitatge que tenen les persones sensellar. Posteriorment, dos portaveus de l’organització, Roger Torres i DoloresCabello, van llegir un manifest per recordar el dret que tenen totes lespersones a tenir una llar pròpia amb dignitat, permanent i en pau.

Diguesprou. Ningú sense llar” va ser el títol del manifest, que va recordar que aCatalunya hi ha més de 5.000 persones en situació de sense sostre, i més de48.000 amb un allotjament inadequat. És per això que des d’Arrels Sant Ignasi esva fer una crida a lluitar per aconseguir “una societat justa, compromesa iinclusiva, que vegi les potencialitats i fortaleses de les persones i no nomésles seves mancances”.

D’altrabanda, els diversos membres de l’entitat que van participar a la manifestacióvan aprofitar per explicar als ciutadans que durant aquest 2018 el nombre depersones sense llar a Lleida s’ha incrementat un 31%, i que ja són 717 lespersones que actualment viuen al carrer de la ciutat.

 

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció