En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

Arriba El Gran Recapte d’Aliments

El Gran Recapte d’Aliments és una campanya massiva de recollida d’aliments impulsada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya per donar resposta a la precarietat…

25 novembre 2016

Comparteix
El Gran Recapte d’Aliments és una campanya massiva de recollida d’aliments impulsada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya per donar resposta a la precarietat alimentària en el nostre entorn. La iniciativa solidària celebra la vuitena edició aquest divendres i també dissabte, dies 25 i 26 de novembre. Els dos objectius principals de la campanya tornaran a ser: 
1. Recollir aliments nutritius de llarga durada; oli, llet i conserves (peix i verdures).
2. Sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya per ajudar a pal·liar la realitat actual de pobresa i precarietat al nostre país arran de la crisi. 
3. Tot i que alguns indicadors apunten a una certa recuperació, encara són moltes les persones amb dificultats per a cobrir necessitats tan elementals com l’alimentació.
La recollida es realitza, d’una banda, a mercats i supermercats de les principals poblacions catalanes, i d’altra banda, mit-jançant donacions online al web per a totes les persones que no puguin desplaçar-s’hi: www.bancdelsaliments.org/ca/dona_aliments/
El Gran Recapte d’ Aliments és la confluència de la col·laboració entre diferents agents, l’Administració (Generalitat, Ajuntaments i Diputacions) amb qui es treballa de forma coordinada. 
Les empreses col·laboradores(empreses productores, cadenes de distribució, empreses de logística, mitjans de comunicació) que ajuden a fer fac-tibles els recursos necessaris, o col·laboren amb la logística i donació d’aliments. 
Les entitats d’ajuda social amb qui els Bancs dels Aliments treballen en xarxa. I, sobretot la ciutadania, 600 mil famílies donants d’aliments, més de 25 mil voluntarispun-tuals i altres 600 voluntaris que col·laboren de forma estable a tot Catalunya.
Participar és molt fàcil:
Com es classifiquen els aliments? La ciutadania pot fer donacions d’aliments bàsics (oli, llet i conserves de peix i verdures) els dies 25 i 26 de novembre a molts mercats i super-mercats del territori.  També poden fer la seva donació online al web www.granrecapte.com i www.bancdelsaliments.org.
A la passada edició el Gran Recapte d’Aliments a Catalunya va aconseguir recaptar 4.642 tones d’aliments bàsics a gairebé 2.500 punts habilitats a 370 municipis. Això va ser possible gràcies la col·laboració de més de 25 mil voluntaris que van donar su-port, coordinant i atenent els punts de recollida. Sense els voluntaris el Gran Recapteno seria factible i és per això que des dels Bancs dels Aliments es torna a fer una cri-da a la ciutadania per a que col·labori de nou i faci possible aquesta fita. 

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció