En directe

La Caravana

ACCIÓ SOCIAL

Arriben a Andorra les dues primeres famílies de refugiats sirians provinents dels Corredors Humanitaris

Elpassat dijous 25 d’octubre van arribar al Principat d’Andorra les dues primeresfamílies de refugiats sirians provinents del Líban, que s’han pogut beneficiar dela recent obertura…

26 octubre 2018

Redacció

Comparteix

Elpassat dijous 25 d’octubre van arribar al Principat d’Andorra les dues primeresfamílies de refugiats sirians provinents del Líban, que s’han pogut beneficiar dela recent obertura dels Corredors Humanitaris en aquesta nació.

Laseva arribada ha estat possible gràcies a la gestió de la Comunitat de Sant’Egidio,que va aconseguir firmar un protocol amb el Principat per crear un nou corredorhumanitari. L’entitat, des del febrer de 2016, va iniciar un projecte juntamentamb les Esglésies protestants italianes per fer els primers corredors humanitarisa Itàlia, i a partir d’aquell moment diversos països han seguit el seu camí,com és el cas d’Andorra, que se suma a la llista on ja hi havia Bèlgica,França, i San Marino.

Elsdos nuclis familiars, formats per 4 adults i 3 menors, van arribar en un voldirecte des de Beirut a Barcelona, i després van viatjar en autocar fins aAndorra: «Anem a un país en pau. A Andora, el país que ens ha volgut acollir, ion s’obre un futur millor per a nosaltres, li diem gràcies amb tot el nostrecor», van expressar les dues famílies a la seva arribada.

Comha explicat la Comunitat de Sant’Egidio en un comunicat, «l’acollida i la sevaintegració seran possibles gràcies a la tutela del govern d’Andorra i la generositatde parròquies i associacions, que han ofert el seu compromís gratuït ivoluntari». Durant els propers dos anys, està previst que arribin un total de20 refugiats més, un nombre petit però significatiu per al Principat.

Més actualitat

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció

SOCIETAT

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Tània Verge: "No podem parlar d'un repunt de feminicidis a Catalunya"

La consellera en funcions d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge | RÀDIO ESTEL

Aquest semestre gairebé hi ha més casos de violència masclista que tot l'any passat, però la consellera d'Igualtat i Feminismes en funcions diu que cal esperar per valorar les dades en conjunt

18 juliol 2024

Redacció

ENERGIES ALTERNATIVES

MEDI AMBIENT

"Tenir teulades sense plaques solars és com deixar-te l’aixeta oberta" 

Plaques solars a una teulada

La portaveu de l’Observatori de les Energies Renovables de Catalunya (OBERCAT), Helen Badger, avisa a Ràdio Estel de les conseqüències de no instal·lar plaques solars

17 juliol 2024

Redacció