En directe

Sense distància

ACCIÓ SOCIAL

Arriben a Andorra les dues primeres famílies de refugiats sirians provinents dels Corredors Humanitaris

Elpassat dijous 25 d’octubre van arribar al Principat d’Andorra les dues primeresfamílies de refugiats sirians provinents del Líban, que s’han pogut beneficiar dela recent obertura…

26 octubre 2018

Redacció

Comparteix

Elpassat dijous 25 d’octubre van arribar al Principat d’Andorra les dues primeresfamílies de refugiats sirians provinents del Líban, que s’han pogut beneficiar dela recent obertura dels Corredors Humanitaris en aquesta nació.

Laseva arribada ha estat possible gràcies a la gestió de la Comunitat de Sant’Egidio,que va aconseguir firmar un protocol amb el Principat per crear un nou corredorhumanitari. L’entitat, des del febrer de 2016, va iniciar un projecte juntamentamb les Esglésies protestants italianes per fer els primers corredors humanitarisa Itàlia, i a partir d’aquell moment diversos països han seguit el seu camí,com és el cas d’Andorra, que se suma a la llista on ja hi havia Bèlgica,França, i San Marino.

Elsdos nuclis familiars, formats per 4 adults i 3 menors, van arribar en un voldirecte des de Beirut a Barcelona, i després van viatjar en autocar fins aAndorra: «Anem a un país en pau. A Andora, el país que ens ha volgut acollir, ion s’obre un futur millor per a nosaltres, li diem gràcies amb tot el nostrecor», van expressar les dues famílies a la seva arribada.

Comha explicat la Comunitat de Sant’Egidio en un comunicat, «l’acollida i la sevaintegració seran possibles gràcies a la tutela del govern d’Andorra i la generositatde parròquies i associacions, que han ofert el seu compromís gratuït ivoluntari». Durant els propers dos anys, està previst que arribin un total de20 refugiats més, un nombre petit però significatiu per al Principat.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció