En directe

Sense distància

AUDIOS

L'Associació No a l'Assetjament Escolar (NACE) carrega contra la nova figura per abordar l'assetjament escolar

Carme Cabestany, presidenta de NACE, considera que totes les eines implementades no resolen el problema perquè "es queden a la superfície"

4 octubre 2023

Redacció

Comparteix

Carme Cabestany, presidenta de l'Associació No a l'Assetjament Escolar (NACE), ha carregat durament contra el 'cocobe', el coordinador de coeducació, convivència i benestar creat pel Departament d'Educació.

Un nen assetjant un altre

Aquesta figura neix amb l'objectiu de lluitar contra l'assetjament escolar a primària i secundària i establir les principals línies d'actuació per fer front a les violències a les aules, tal com va dir Anna Chillida, directora general de l'alumnat, fa poc més d'una setmana en una trobada amb directors d'escoles públiques i concertades al teatre Zorrilla de Badalona.

Entre les raons per les quals Cabestany ha criticat el 'cocobe', es troba la superficialitat. "No podrà abordar tot el volum de feina, o sigui que tornem a tractar només els casos aparents. És com si tinguéssim una infecció al cos i poséssim un apòsit, no un antibiòtic".

La presidenta de NACE critica, també, els criteris per escollir aquesta figura: "Serà el centre qui l'escolli, per tant, serà una persona modelable que fins i tot s'autocensurarà i tindrà servituds, perquè vol nous grups i horaris i no s'enfrontarà al director, que no voldrà que surtin aquests casos a la llum".

Cabestany ha denunciat també la DGAIA: "S'està portant nens que han denunciat assetjament escolar".

Entrevista a Carme Cabestany, presidenta de l'Associació NACE contra l'assetjament escolar

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció