En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

“Avui els musulmans catalans estem més tranquils; els germans poden ser enterrats”

La comunitat islàmica de Catalunya és una de les més importants d’Europa amb més de mig milió de persones. Aquest dilluns, en el programa ‘A…

27 abril 2020

Comparteix
La comunitat islàmica de Catalunya és una de les més importants d’Europa amb més de mig milió de persones. Aquest dilluns, en el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, ens hem preguntat: Com estan vivint amb aquest confinament? Quines recomanacions han de seguir? N’hem parlat amb Mohamed El Ghaidouni, president de l’Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya. Aquest cap de setmana, la comunitat islàmica ha donat el tret de sortida a un Ramadà que el coronavirus obligarà enguany a celebrar des de casa, sense els habituals iftars -trencaments del dejuni- comunitaris ni les pregàries col·lectives a les mesquites. “Pel Ramadà, hi ha dos vessants molt importants: l'espiritual i la social”, ha dit  Mohamed El Ghaidouni a Ràdio Estel. 
 
L'Estat d'alarma ha prohibit a la comunitat islàmica “les activitats de culte a les mesquites i nosaltres seguim les pautes”. Per aquest motiu, el president de l’Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya ha explicat que “han recomanat celebrar aquest mes dins del sínode familiar de la mateixa manera que als temples”.
Mohamed El Ghaidouni ha afirmat que la comunitat islàmica s’ha trobat en una situació que l’ha obligat a fer molts moviments  per respondre a la situació de crisi actual. “La qüestió de l'enterrament dels musulmans s'ha arreglat gràcies al treball de les autoritats”, ha dit Ghaidouni. I per aquest motiu, ha afirmat que la comunitat islàmica està més tranquil·la, “ja que els germans musulmans a Catalunya poden ser enterrats com marquen els nostres ritual”. En aquest mes d’adoració i devoció per als musulmans,  Mohamed El Ghaidouni ha explicat a Ràdio Estel que “els imans fan servei d'acompanyament i amb la responsabilitat corresponent”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció