En directe

Fórmula Estel

AVUI ÉS FESTA

Avui és festa de Dijous Sant

Déu vos guard, amigues i amics, avui és festa i avui ésDijous Sant Hi ha una pel·lícula turca, altament recomanable:“Milagro en la celda 7”. Tracta…

9 abril 2020

Comparteix

Déu vos guard, amigues i amics, avui és festa i avui ésDijous Sant

Hi ha una pel·lícula turca, altament recomanable:“Milagro en la celda 7”. Tracta del’extraordinària relació entre el Nemo, un reclús discapacitat i la sevafilleta Ova, enmig de circumstàncies molt tràgiques. Crec que és un dels bonsexemples de la revolució de la tendresa que promou el Papa Francesc.

I per què en parlo avui, Dijous Sant? Perquè en algunmoment, contemplant aquells presoners en la cel·la col·lectiva fent un àpat i escoltant tocar icantar un reclús traïdor, vaig pensar en el Sant Sopar, quan els deixebles –perseguitsi malvistos- encara s’havien de convertir. I vaig pensar també en les emotivesescenes que ens presenten la conversió, el canvi radical d’aquells homes,gràcies a la relació de tendresa entre el pare i la filla, el comportament finsi tot heroic del Nemo i la conversa amb l’Ova que és petita, però moltassenyada i els reclusos.

També vaig pensar, aquesta vegada en Divendres Sant, quan elprotagonista, s’acomiada amb afecte dels seus companys de cel·la per anar –suposadament- cap alpatíbul, ell que com Jesús, és del tot innocent. Per cert, tot i que el contextde la pel·lícula és musulmà, hi ha una citaexplícita de Jesús quan l’imam, també reclús, diu citant el Senyor: “Quiestigui lliure de pecat, que tiri la primera pedra.”

Us recomano que, si no ho heu fet ja, la veieu aviat.

Que tingueu una bona festa i un bon Dijous Sant.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció