En directe

Fabricació Pròpia

AVUI ÉS FESTA

Avui és festa de Dijous Sant

Déu vos guard, amigues i amics, avui és festa i avui ésDijous Sant Hi ha una pel·lícula turca, altament recomanable:“Milagro en la celda 7”. Tracta…

9 abril 2020

Comparteix

Déu vos guard, amigues i amics, avui és festa i avui ésDijous Sant

Hi ha una pel·lícula turca, altament recomanable:“Milagro en la celda 7”. Tracta del’extraordinària relació entre el Nemo, un reclús discapacitat i la sevafilleta Ova, enmig de circumstàncies molt tràgiques. Crec que és un dels bonsexemples de la revolució de la tendresa que promou el Papa Francesc.

I per què en parlo avui, Dijous Sant? Perquè en algunmoment, contemplant aquells presoners en la cel·la col·lectiva fent un àpat i escoltant tocar icantar un reclús traïdor, vaig pensar en el Sant Sopar, quan els deixebles –perseguitsi malvistos- encara s’havien de convertir. I vaig pensar també en les emotivesescenes que ens presenten la conversió, el canvi radical d’aquells homes,gràcies a la relació de tendresa entre el pare i la filla, el comportament finsi tot heroic del Nemo i la conversa amb l’Ova que és petita, però moltassenyada i els reclusos.

També vaig pensar, aquesta vegada en Divendres Sant, quan elprotagonista, s’acomiada amb afecte dels seus companys de cel·la per anar –suposadament- cap alpatíbul, ell que com Jesús, és del tot innocent. Per cert, tot i que el contextde la pel·lícula és musulmà, hi ha una citaexplícita de Jesús quan l’imam, també reclús, diu citant el Senyor: “Quiestigui lliure de pecat, que tiri la primera pedra.”

Us recomano que, si no ho heu fet ja, la veieu aviat.

Que tingueu una bona festa i un bon Dijous Sant.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció