En directe

Fórmula Estel

AVUI ÉS FESTA

Avui és festa de Dilluns de Pasqua

Déu vos guard, amigues i amics, avui és festa i avui ésDilluns de Pasqua, la Mare de Déu de l’Alegria Avui és el dia de…

13 abril 2020

Comparteix

Déu vos guard, amigues i amics, avui és festa i avui ésDilluns de Pasqua, la Mare de Déu de l’Alegria

Avui és el dia de menjar la mona que els padrins i lespadrines acostumeu a regalar als vostres fillols i filloles. Algunes són fetes a casa. Hi ha diversesexplicacions de l’origen del nom “mona” una d’elles diu que Mûna - en àrabantic- vol dir regal o provisió de la boca. ¡Que n’és d’important saber regalari alhora que n’és de difícil d’escollir el millor regal per a una persona. Devegades els regals més senzills i humils són els que més ens arriben al cor!  El regal ens parla de gratuïtat i decreativitat, com la Resurrecció...  I demones n’hi ha de totes les menes i mides. Recordo que, de petit, em vaimpressionar de veure a l’aparador de la Pastisseria  Prats Fatjó, al Passeig de Gràcia deBarcelona - una de les millors pastisseries de la Ciutat- una mona gegantinaque representava el Barri Gòtic vist des de la Via Laietana, feta en xocolata.Qui la devia fer aquella mona? I qui se la devia menjar?

A les nostres mones hi sol haver ous de xocolata, que abanseren ous de debò.  Segons  l’estudiós romanès Mircea Éliade, “L’ouconfirma i promet la resurrecció”, que no és un naixement,  sinó un renaixement...

Nenes i nens, que bo que avui, com Diumenge de Rams, pugueu tornara comunicar-vos amb els vostres padrins, ni que sigui amb una trucada o un watsapp! I que bé que ben aviat elspugeu tornar a abraçar!

Que tingueu una bona festai un bon dilluns de Pasqua.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció