En directe

Tot sardana

AVUI ÉS FESTA

Avui és festa de Dissabte Sant

Déu vos guard, amigues i amics, avui és festa i avui ésDissabte Sant. Per a molts, avui és un dia de silenci i reflexió. Lescomunitats…

11 abril 2020

Comparteix

Déu vos guard, amigues i amics, avui és festa i avui ésDissabte Sant.

Per a molts, avui és un dia de silenci i reflexió. Lescomunitats cristianes fem silenci a prop del sepulcre del Senyor.

Aquell silenci que ens costa de fer, perquè li tenim por.Elie Wiesel, un supervivent dels camps de concentració nazi, escrivia: “Elsassassins maten, els assassins riuen. I Déu sempre calla. Déu calla sempre. Déuno parla. Déu no hi sent. S’ha tapat les orelles?” Són paraules, que cita el bisbeJoan Carrera en el seu llibre El gust dela fe. Una pregunta que molts ens podem fer en aquest dia de silenciestrany. Per què Déu ha callat prop de la creu del seu Fill, per què Déu calladavant les adversitats que ens sobrevenen?

I prossegueix el bisbe Joan: “Molts segles abans, però desde la fe, l’autor del salm 83 cantava: “Déu meu, no et quedis en silenci/ sensedir res, impassible!/¿No veus com s’avaloten els teus enemics,/ com alcen elcap els qui et detesten?” I, continua, avui com ahir a tots –els qui creiem iels qui acusen- ens percuden els mateixos interrogants: on és Déu quan esmultipliquen els accidents, quan neixen infants malformats, quan els huracans iels terratrèmols arrasen i maten, quan la injustícia guanya tantes partides.../   I podríem afegir, “quan el coronavirus ha segati sega tantes vides innocents.”

La resposta, la gran resposta de Déu al silenci queembolcallava la creu, la donarà Ell mateix, demà al matí, a primera hora, quanles campanes d’arreu del món anunciïn la Resurrecció. I la Resurrecció no ésquelcom de teòric, no és una especulació, és una experiència de fe que totsestem convidats a fer i que molts ja han fet.

Que, tingueu una bona festai un bon Dissabte Sant.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció