En directe

Fórmula Estel

AVUI ÉS FESTA

Avui és festa de Divendres Sant

Déu vos guard, amigues i amics, avui ésfesta i avui és Divendres Sant    Crec que a tots ens vaimpressionar, el passat dia 27 de març,…

10 abril 2020

Comparteix

Déu vos guard, amigues i amics, avui ésfesta i avui és Divendres Sant   

Crec que a tots ens vaimpressionar, el passat dia 27 de març, la benedicció Urbi et Orbi de Francesc, a la plaça de Sant Pere, deserta, sota lapluja. Un dels gestos del bisbe de Roma, fou el d’anar a pregar i a venerar el miraculósCrist de Sant Marcelo al Corso, una bella imatge gòtica que, per cert, vaquedar deteriorada per la pluja.

Uns feligresos, en Joani la Roser, m’escriuen: “Fa ja uns anys, vàrem anar a Bellpuig (França) on, ala Capella de la Trinitat hi ha un Crist en creu, que, en mirar-lo,: amb el capinclinat i somrient, una postura d’amor i d’amistat, i els braços clavatshoritzontals,  sembla voler dir-nos : ‘vineque et vull abraçar’ . Durant una estona mirant-lo, ens vàrem sentir comacollits. Una imatge sols pot mostrar uns aspectes, però el coneixement deJesús comporta la valoració total i íntima de la seva vida.”

Amigues i amics, avui nopodem celebrar com d’altres anys el Divendres Sant, però sí que, els creients,podem resar el Via Crucis, el Camí dela Creu. Sí que podem venerar alguna imatge del Sant Crist que tinguem a casa,o que portem penjada al coll... I sobre tot és un dia per recordar que una deles millors imatges del Crist sofrent, per a tots,  són els malalts i els ancians que es trobenmés sols. Com podem venerar-los des de la distància?

Que tingueu una bonafesta.

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció