En directe

Camins

AVUI ÉS FESTA

Avui és festa de Divendres Sant

Déu vos guard, amigues i amics, avui ésfesta i avui és Divendres Sant    Crec que a tots ens vaimpressionar, el passat dia 27 de març,…

10 abril 2020

Comparteix

Déu vos guard, amigues i amics, avui ésfesta i avui és Divendres Sant   

Crec que a tots ens vaimpressionar, el passat dia 27 de març, la benedicció Urbi et Orbi de Francesc, a la plaça de Sant Pere, deserta, sota lapluja. Un dels gestos del bisbe de Roma, fou el d’anar a pregar i a venerar el miraculósCrist de Sant Marcelo al Corso, una bella imatge gòtica que, per cert, vaquedar deteriorada per la pluja.

Uns feligresos, en Joani la Roser, m’escriuen: “Fa ja uns anys, vàrem anar a Bellpuig (França) on, ala Capella de la Trinitat hi ha un Crist en creu, que, en mirar-lo,: amb el capinclinat i somrient, una postura d’amor i d’amistat, i els braços clavatshoritzontals,  sembla voler dir-nos : ‘vineque et vull abraçar’ . Durant una estona mirant-lo, ens vàrem sentir comacollits. Una imatge sols pot mostrar uns aspectes, però el coneixement deJesús comporta la valoració total i íntima de la seva vida.”

Amigues i amics, avui nopodem celebrar com d’altres anys el Divendres Sant, però sí que, els creients,podem resar el Via Crucis, el Camí dela Creu. Sí que podem venerar alguna imatge del Sant Crist que tinguem a casa,o que portem penjada al coll... I sobre tot és un dia per recordar que una deles millors imatges del Crist sofrent, per a tots,  són els malalts i els ancians que es trobenmés sols. Com podem venerar-los des de la distància?

Que tingueu una bonafesta.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció