En directe

El Matí a Ràdio Estel

AVUI ÉS FESTA

Avui és festa

Déu vos guard, amics, avui és festa Avui fa quinze dies vam commemorar l’aniversari de la mort d’AntoniGaudí, l’arquitecte universal. L’espai 30Minuts de TV3 “Sagrada…

26 juny 2017

Comparteix

Déu vos guard, amics, avui és festa

Avui fa quinze dies vam commemorar l’aniversari de la mort d’AntoniGaudí, l’arquitecte universal. L’espai 30Minuts de TV3 “Sagrada Família:compte enrere” que es va emetre el dilluns 18 de juny presentava unafilmació de l’any 1925 on, segons els realitzadors, apareixia Antoni Gaudí enun casament a Montserrat de dos fills de Joan Munné, un ebenista col·laboradorseu. Les imatges, fins aleshores inèdites, pertanyien a la filmació familiarque conserva el senyor Frederic Fargas Teixidó. Ens en férem ressò en el númerode Catalunya Cristiana d’aquestdiumenge. Però després de veure el reportatge, d’altra banda molt ben fet, hearribat a la conclusió que, lamentablement, el senyor amb barba blanca icanotier que camina somrient davant la càmera i s’hi atura al davant no ésAntoni Gaudí.

Gaudí, ja de jove es resistia molt a deixar-se fotografiar. La majoriade les fotos que se’n conserven, llevat de la del títol d’arquitecte i unasèrie d’Adouard, es van prendre sense que ell pràcticament se n’adonés. Elsenyor que a la filmació avança cap a la càmera confiat i somrient, és unpersonatge alt i corpulent, elegant i que camina lleuger. El 1925, Gaudí javivia a la Sagrada Família, consagrat a la construcció. Vestia pobrament, eraun ancià més aviat magre, una mica carregat d’espatlles i caminava pausadament(portava les cames embenades). La forma del front d’aquest senyor és diferentde la de l’arquitecte. També són diverses les faccions. L’any 1924 Gaudí apareixdescobert a la Processó de Corpus i té molt menys cabell que el senyor delfotograma del 1925. Aquest home de la pel·lícula porta la barba ben retallada iGaudí la tenia molt més blanca, poblada i desastrada. No obstant això, en unaseqüència del documental es veu un altre personatge passant ràpidament que fapensar en Gaudí i que no sembla el mateix que camina cap a la càmera, potseraquell sí que era Antoni Gaudí.

La fama de l’arquitecte de Déu és tal que podem crear rèpliquesfictícies de la seva persona.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció