En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Avui se celebra la Mare de Déu de Lourdes, Jornada Mundial del Malalt

La soledat de la gent gran augmenta més d’un 10% a Catalunya, segons dades que ha analitzat l’arquebisbat de Barcelona. En declaracions al programa a…

11 febrer 2020

Comparteix
La soledat de la gent gran augmenta més d’un 10% a Catalunya, segons dades que ha analitzat l’arquebisbat de Barcelona. En declaracions al programa a A Primera Hora,   mossèn Joan Bajo, membre de la Pastoral de la Salut de la Conferència Episcopal Tarraconense, ha dit que “l’Església ha de fer d’acompanyament” i que “la gent gran cada vegada està més sola”, malgrat que, “els espais de solitud també ajuden a retrobar-se amb un mateix”. A cada parròquia se celebra aquesta Jornada. La festa de la Mare de Déu de Lourdes, aquest any, coincideix amb el dilluns de la IV setmana del temps de l´any.
Segons l'Institut Nacional d'Estadística, s'estima que a Espanya hi ha 4,7 milions de llars unipersonals. Dos milions de persones majors de 65 anys viuen soles. Més de 850.000 majors de 80 anys viuen en soledat i moltes presenten problemes de mobilitat.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció