En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Baixada de nivell en dues matèries de l’alumnat català segons l’informe PISA

L’informe PISA és un programa d’avaluació internacional d’alumnes que es realitza cada tres anys i què és un referent mundial estadístic en làmbit educatiu per…

5 desembre 2019

Comparteix
L’informe PISA és un programa d’avaluació internacional d’alumnes que es realitza cada tres anys i què és un referent mundial estadístic en làmbit educatiu per les dades que aporta. En declaracions al programa “A primera hora” de Ràdio Estel Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la fundació Jaume Bofill, ha explicat que “l’informe Pisa és una font d’informació sobre indicadors com l’efectivitat del sistema educatiu o la transformació de l’alumnat”.
 
Sobre les dades obtingudes a l’informe educatiu, Miquel Àngel Alegre ha dit que “l’alumnat català ha baixat de nivell en matèries com matemàtiques i ciències, una dada que no es pot amagar i malgrat que Catalunya quedi dintre de la mitjana de l’OCDE, no podem amagar el cap sota l’ala” i fent referència a les mesures per millorar aquestes dades de cara al proper informe ha afegit que “l’informe PISA no permet fer atribucions causals fàcils i, per tant, ara el que cal és un procés reflexiu”.
 
D’altra banda i malgrat que l’informe PISA presenta unes dades que demostren que no estem gaire allunyats dels països nòrdics, Miquel Àngel Alegre ha comentat que “els països que presenten millors dades són també els que tenen més equitat. La diferència és que nosaltres hem de lluitar amb un factor estructural que els països nòrdics ja han resolt, com la pobresa, la redistribució de la riquesa o la desigualtat de classe i, per tant, a casa nostra l’escola ha de fer una tasca extra”. Ha subratllat que “cal més inversió i saber on destinar-la, encara que sabem que hi ha dos o tres aspectes clau, com l’ajuda als entorns més desafavorits, l’apoderament del professorat o la promoció de l’educació. Totes aquestes polítiques no les podran assolir sense un pacte de govern no partidista”.
 
Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció