En directe

Estel Migdia

RÀDIO ESTEL

Baixada de nivell en dues matèries de l’alumnat català segons l’informe PISA

L’informe PISA és un programa d’avaluació internacional d’alumnes que es realitza cada tres anys i què és un referent mundial estadístic en làmbit educatiu per…

5 desembre 2019

Comparteix
L’informe PISA és un programa d’avaluació internacional d’alumnes que es realitza cada tres anys i què és un referent mundial estadístic en làmbit educatiu per les dades que aporta. En declaracions al programa “A primera hora” de Ràdio Estel Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la fundació Jaume Bofill, ha explicat que “l’informe Pisa és una font d’informació sobre indicadors com l’efectivitat del sistema educatiu o la transformació de l’alumnat”.
 
Sobre les dades obtingudes a l’informe educatiu, Miquel Àngel Alegre ha dit que “l’alumnat català ha baixat de nivell en matèries com matemàtiques i ciències, una dada que no es pot amagar i malgrat que Catalunya quedi dintre de la mitjana de l’OCDE, no podem amagar el cap sota l’ala” i fent referència a les mesures per millorar aquestes dades de cara al proper informe ha afegit que “l’informe PISA no permet fer atribucions causals fàcils i, per tant, ara el que cal és un procés reflexiu”.
 
D’altra banda i malgrat que l’informe PISA presenta unes dades que demostren que no estem gaire allunyats dels països nòrdics, Miquel Àngel Alegre ha comentat que “els països que presenten millors dades són també els que tenen més equitat. La diferència és que nosaltres hem de lluitar amb un factor estructural que els països nòrdics ja han resolt, com la pobresa, la redistribució de la riquesa o la desigualtat de classe i, per tant, a casa nostra l’escola ha de fer una tasca extra”. Ha subratllat que “cal més inversió i saber on destinar-la, encara que sabem que hi ha dos o tres aspectes clau, com l’ajuda als entorns més desafavorits, l’apoderament del professorat o la promoció de l’educació. Totes aquestes polítiques no les podran assolir sense un pacte de govern no partidista”.
 
Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ.

Més actualitat

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció